Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Javni poziv za učešće u programu „Moja prva plata“

Bookmark and Share

30.10.2023. Južna Srbija Info

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, koji će biti realizovan kroz četiri faze.

Javni poziv za učešće u programu „Moja prva plata“

Prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje slobodnih radnih mesta biće realizovano do 7. novembra 2023. godine, dok se nezaposleni mladi za učešće u programu mogu prijaviti u periodu od 13. novembra do 6. decembra ove godine.

Izbor kandidata od strane poslodavca biće sproveden od 7. do 22. decembra 2023. godine, a konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama biće objavljena na portalu „Moja prva plata“ najkasnije do 29.12.2023. godine.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, biće sprovedeno u periodu od 1. do 19. januara 2024. godine, kada će takođe početi i sprovođenje ovog programa.

U novom ciklusu programa „Moja prva plata“ predviđeno je uključivanje 10.000 nezaposlenih, starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, bez zasnivanja radnog odnosa. Mladi sa srednjim obrazovanjem  dobijaće novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Javni poziv za ovogodišnji program „Moja prva plata“ i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljava na sajtu www.nsz.gov.rs  i Moja prva plata www.mojaprvaplata.gov.rs.


#   Vlada Republike Srbije   NSZ (tržište rada)   konkurs   Moja prva plata
@Vlada_SR @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima