Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавни позиве за незапослене и помоћ послодавцима. посао за 2.285 особа са инвалидитетом

Bookmark and Share

21.02.2023. Јужна Србија Инфо

У оквиру активне политике запошљавања и смањења незапослености, Нациоинална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса који ће бити спроведени у овој години.

Јавни позиве за незапослене и помоћ послодавцима. посао за 2.285 особа са инвалидитетом

Кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапослених лица, у програме ће бити укључено 21.205 лица, од којих 2.285 особа са инвалидитетом.

За ове намене планирано је 6,3 милијарде динара и као и претходних година 550 милиона динара за особе са инвалидитетом.

За учешће у реализацији мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима у области запошљавања, додатна средства биће обезбеђена из буџета аутономне покрајине и јединица локалне самоуправе.

Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица, у које спадају млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива биће отворена до 30. новембра 2023. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2023. године.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла 2023. године.

Рок за подношење пријава потенцијалних извођача јавних радова је до 27. марта 2023. године, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обуке за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра 2023. године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне сајту www. nsz.gov.rs, као и путем званичне странице на друштвеној мрежи LinkedIn.


#   запошљавање   НСЗ (тржиште рада)   Особе са инвалидитетом   НЗС
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима