Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс највеће градске општине за доделу помоћи "Света Петка" за лечење неплодности

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2020. Јужна Србија Инфо

Kомисија „Света Петка“ расписала је и на Сајту Градске општине Медијана објавила Јавни конкурс за доделу новчане помоћи „Света Петка“ за лечење неплодности биомедицински потпомогнутим оплођењем поступком вантелесног оплођења (у даљем тексту: помоћ за лечење неплодности).

Конкурс највеће градске општине за доделу помоћи "Света Петка" за лечење неплодности

Право на помоћ за лечење неплодности могу остварити пунолетна и пословно способна жена и мушкарац којима је потребна помоћ у лечењу неплодности поступком вантелесног оплођења, у оквиру делатности биомедицински потпомогнутог оплођења, а који воде заједнички живот у складу са законом којим се уређују породични односи – супружници, односно ванбрачни партнери и који су способни да врше родитељску дужност и у таквом су психосоцијалном стању на основу кога се оправдано може очекивати да ће бити способни да обављају родитељске дужности, у складу са законом, у интересу детета.

Право на помоћ за лечење неплодности могу остварити супружници, односно ванбрачни партнери из става 1. ове тачке, у случају када је медицински оправдано спровођење поступка вантелесног оплођења у оквиру делатности биомедицински потпомогнутог оплођења – када лечење неплодности другим поступцима није могуће или има значајно мање шансе за успех, укључујући и случајеве претеће неплодности као последице развоја или лечења болести.

Право на помоћ за лечење неплодности не могу остварити супружници, односно ванбрачни партнери, који су у претходним годинама два пута остварили право на новчану помоћ „Света Петка“ за лечење неплодности биомедицински потпомогнутим оплођењем поступком вантелесног оплођења, односно другу помоћ за лечење неплодности у складу са одлуком надлежног органа Градске општине Медијана.

Помоћ може бити додељена само суприжницима, односно ванбрачним партнерима који приликом расписивања јавног конкурса обоје имају пребивалиште на подручју Градске општине Медијана и без прекида најмање годину дана који претходе расписивању јавног конкурса.

Јавни конкурс за доделу помоћи за лечење неплодности објављен је на Сајту Градске општине Медијана, на адреси:

http://medijana.rs/pomoczalecenjeneplodnosti.

Рок за пријаву кандидата на Јавни конкурс за доделу помоћи за лечење неплодности износи 15 дана од дана објављивања Обавештења о Јавном конкурсу у дневном листу „Народне новине“

(19.05.2020.)


#   Ниш   вантелесна оплодња   Медијана градска општина   Комисија Света Петка Медијана
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима