Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konkurs najveće gradske opštine za dodelu pomoći "Sveta Petka" za lečenje neplodnosti

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2020. Južna Srbija Info

Komisija „Sveta Petka“ raspisala je i na Sajtu Gradske opštine Medijana objavila Javni konkurs za dodelu novčane pomoći „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja (u daljem tekstu: pomoć za lečenje neplodnosti).

Konkurs najveće gradske opštine za dodelu pomoći "Sveta Petka" za lečenje neplodnosti

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti postupkom vantelesnog oplođenja, u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri iz stava 1. ove tačke, u slučaju kada je medicinski opravdano sprovođenje postupka vantelesnog oplođenja u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja – kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja, odnosno drugu pomoć za lečenje neplodnosti u skladu sa odlukom nadležnog organa Gradske opštine Medijana.

Pomoć može biti dodeljena samo suprižnicima, odnosno vanbračnim partnerima koji prilikom raspisivanja javnog konkursa oboje imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana i bez prekida najmanje godinu dana koji prethode raspisivanju javnog konkursa.

Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti objavljen je na Sajtu Gradske opštine Medijana, na adresi:

http://medijana.rs/pomoczalecenjeneplodnosti.

Rok za prijavu kandidata na Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti iznosi 15 dana od dana objavljivanja Obaveštenja o Javnom konkursu u dnevnom listu „Narodne novine“

(19.05.2020.)


#   Niš   vantelesna oplodnja   Medijana gradska opština   Komisija Sveta Petka Medijana
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima