Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс за избор најбољег идејног решења за изградњу Експо центра у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2019. Јужна Србија Инфо

Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша расписала је конкурс за избор најбољег идејног решења за изградњу Експо центра на локацији „Лозни калем“, на површини 37 400 квадратних метара.

Конкурс за избор најбољег идејног решења за изградњу Експо центра у Нишу

Изградњом оваквог објекта биле би задовољене нарастајуће потребе Града Ниша који се полако позиционира као велики информатички, индустријски и културни центар. Према жељи Града Ниша, комплекс чија је изградња планирана надомак саме Нишке Бање, требало би да буде конципиран на начин да буде одржив, да се у њему организују догађаји каквих сада већ има у нашем граду, али и да генерише нове садржаје које бисмо као Град могли да привучемо, како у конгресном, тако и у сајамском делу Екпо центра. Намера Града је да у наредном периоду постане и пожељна дестинација за одржавање сајамско-конгресних дешавања, да привуче велика имена светске музичке сцене и др. и тако постане равноправан конкурент градовима попут Скопља, Софије, Будимпеште, Букурешта и Београда. Пројектом који очекујемо да добијемо на овом конкурсу, посебно треба да се размотри и могућност за изградњу хотелских и смештајних капацитета у непосредној близини, а његова функционалност и економичност морају бити основ за пројектовање.

"Очекујемо да на адресу Завода за урбанизам, где се подносе радови, до 23.децембра у 15 часова, пристигне велики број квалитетних и репрезентативних пројеката. Верујемо да је израда идејног решења за изградњу Експо центра својеврсни изазов како за искусне, тако и за младе талентоване архитекте и сигурни смо да жири неће имати лак задатак да одлучи који је предлог најбољи и који задовољава критеријуме зацртане у конкурсу. Крајњи рок када ће се знати победник конкурса и када ће Град Ниш добити идејно решење на основу кога ће се градити Експо центар на Лозном калему, је 17. јануар наредне године", кажу надлежни.

http://portal.ujn.gov.rs/Dokum…/KonkursnaDokumentacija.aspx…

 

Коментара: 0


#   Ниш   Нишка Бања   конкурс   КЛЕР   Лозни калем   Експо центар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима