Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подршка ЕУ за изградњу Експо центра у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2018. Јужна Србија Инфо

„Европска унија пружа континуирану подршку локалном развоју са досадашњим улагањем од 300 милиона евра, а само финансирање развоја пословне инфраструктуре омогућиће унапређење укупног пословног окружења у Србији и привлачење инвестиција, те самим тим и бољи живот становништва”, рекао је у Крагујевцу шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Сем Фабрици, честитајући представницама 34 локалне самоуправе којима је преко развојног програма ЕУ ПРО одобрено укупно 40 пројеката.

Подршка ЕУ за изградњу Експо центра у Нишу

Међу локалним самоуправама чији су пројекти финансијски подржани од стране ЕУ ПРО програма је и Град Ниш, коме је о одобрено 30 хиљада евра за израду пројеката за извођење радова за мултифункционални Експо центар, који ће се градити на локацији Лозни калем у Нишкој бањи.

Свечаном уручивању одлука о финансирању пројеката у Крагујевцу присуствовао је члан Градског већа Ниша Михаило Здравковић који је захвалио представницима Европске уније и ЕУ ПРО програма на подршци у реализацији овог изузетно важног пројекта, чији је основни циљ да реши проблем недостатка адекватног сајамског простора и обезбеди  да  Ниш буде погодан домаћин широког спектра догађаја, попут сајмова, конгреса, састанака, емисија и спортских догађаја.

”Експо центар ће генерисати постепено нове економске активности у смислу потрошње, радних места, зарада и пореских прихода за заједницу. То ће привући масу учесника у нову пословну област Ниша и послужити као катализатор за друге потенцијалне развојне иницијативе, помажући да се олакша развој приватног сектора попут нових хотела, побољшавајући укупни квалитет живота становништва и доприносећи укупној живости и животности заједнице”, рекао је Здравковић.

Иначе, активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Коментара: 0


#   Ниш   Крагујевац   ЕУ   Нишка Бања   финансирање   Лозни калем   Сем Фабрици   Експо центар   Михаило Здравковић
@FabriziSem @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима