Južna Srbija Info

Konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra u Nišu

rssBookmark and Share

Niška Banja 18.11.2019. Južna Srbija Info

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša raspisala je konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra na lokaciji „Lozni kalem“, na površini 37 400 kvadratnih metara.

Konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra u Nišu

Izgradnjom ovakvog objekta bile bi zadovoljene narastajuće potrebe Grada Niša koji se polako pozicionira kao veliki informatički, industrijski i kulturni centar. Prema želji Grada Niša, kompleks čija je izgradnja planirana nadomak same Niške Banje, trebalo bi da bude koncipiran na način da bude održiv, da se u njemu organizuju događaji kakvih sada već ima u našem gradu, ali i da generiše nove sadržaje koje bismo kao Grad mogli da privučemo, kako u kongresnom, tako i u sajamskom delu Ekpo centra. Namera Grada je da u narednom periodu postane i poželjna destinacija za održavanje sajamsko-kongresnih dešavanja, da privuče velika imena svetske muzičke scene i dr. i tako postane ravnopravan konkurent gradovima poput Skoplja, Sofije, Budimpešte, Bukurešta i Beograda. Projektom koji očekujemo da dobijemo na ovom konkursu, posebno treba da se razmotri i mogućnost za izgradnju hotelskih i smeštajnih kapaciteta u neposrednoj blizini, a njegova funkcionalnost i ekonomičnost moraju biti osnov za projektovanje.

"Očekujemo da na adresu Zavoda za urbanizam, gde se podnose radovi, do 23.decembra u 15 časova, pristigne veliki broj kvalitetnih i reprezentativnih projekata. Verujemo da je izrada idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra svojevrsni izazov kako za iskusne, tako i za mlade talentovane arhitekte i sigurni smo da žiri neće imati lak zadatak da odluči koji je predlog najbolji i koji zadovoljava kriterijume zacrtane u konkursu. Krajnji rok kada će se znati pobednik konkursa i kada će Grad Niš dobiti idejno rešenje na osnovu koga će se graditi Ekspo centar na Loznom kalemu, je 17. januar naredne godine", kažu nadležni.

http://portal.ujn.gov.rs/Dokum…/KonkursnaDokumentacija.aspx…

 

Komentara: 0


#   Niška Banja   konkurs   KLER   Lozni kalem   Ekspo centar
@


 


[ Dodaj komentar ]