Južna Srbija Info

Niš dobija "Ekspo centar" na Loznom kalemu u Banji

rssBookmark and Share

Niška Banja 02.11.2018. Južna Srbija Info

Na površini od bezmalo 4 hektara na Loznom kalemu kod Niške Banje planirana je izgradnja kongresnog i sajamskog prostora - "EXPO" centra, koji bi trebalo da se prostire na najmanje 13 500 kvadratnih metara.

Foto: Kler Niš
Foto: Kler Niš

Od toga, za sajamski prostor bilo bi opredeljeno najmanje 8100 kvadrata, dok bi preostala površina bila namenjena kongresnom delu.

Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, izgradnjom ovog objekta značajno bi se povećao turistički kapacitet, kako Niške Banje, tako i čitavog grada, budući da će se steći uslovi za organizovanje kongresa i sajmova. Takođe, postojanje jednog ovakvog objekta značajno će uticati i na opšti ekonomski razvoj Niša.

Deo sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđena su iz programa EU PRO koji finansira Evropska unija za podršku i razvoj poslovne infrastrukture. „KLERP je konkurisala, u ime Grada Niša, za ova sredstva i ona su nam odobrena u maksimalnom iznosu od 30 000 evra. Preostalih 48 700 evra je učešće Grada Niša, što je i odobreno na poslednjoj sednici Gradskog veća. Rok za izradu kompletne projektno-tehničke dokumentacije je 18 meseci”, rekao je Ranđelović.

Inače, lokacija na kojoj se planira izgradnja EXPO centra je u vlasništvu Grada Niša i planskim dokumentima predviđena je upravo izgradnja ovakvog objekta na tom prostoru.

Komentara: 0


#   Niška Banja   Milan Ranđelović   KLER   Lozni kalem   Ekspo centar
@


 


[ Dodaj komentar ]