Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс за Програм стручне праксе за младе из јужне и југозападне Србије

rssBookmark and Share

Бујановац 30.03.2024. Јужна Србија Инфо

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије и Мисија ОЕБС у Србији позивају све заинтересоване да се јаве на 27. марта 2024. расписан јавни конкурс за пријем кандидата у Програм стручне праксе за 2024/2025. годину.

Конкурс за Програм стручне праксе за младе из јужне и југозападне Србије

Програм, који се организује пету годину заредом, омогућиће младим људима рад у државним институцијама у трајању од десет месеци, са почетком у мају 2024.

Позивамо све који су недавно дипломирали на универзитету, а заинтересовани су за функционисање државне управе и имају пребивалиште у Бујановцу, Медвеђи, Новом Пазару, Новој Вароши, Прешеву, Прибоју, Пријепољу, Рашки, Сјеници и Тутину да се пријаве на конкурс до 15. априла 2024. године. Учесници ће бити одабрани кроз процес селекције који укључује разматрање пријаве, онлајн интервју и писани тест. Услови који се тичу потребних квалификација и пријаве доступни су на линку

https://forms.gle/SVrGtuKrh2uksEGZ6

Институције које су у претходном периоду учествовале у Програму су: Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Народна скупштина Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Агенција за спречавање корупције, Канцеларија за јавне набавке и Повереник за заштиту равноправности. Од ове године у Програму ће учествовати и Министарство за европске интеграције, Министарство туризма и омладине, као и Национална академија за јавну управу. Учесници Програма биће укључени у свакодневни рад институција, уз подршку ментора током обављања праксе. Учесници ће осмислити и малу пројектну активност, која ће бити спроведена у сарадњи са институцијама домаћинима и Мисијом ОЕБС-а у Србији.

 

Програм подржава боље разумевање рада државних институција, инклузију и веће учешће младих жена и мушкараца из мањинских, и мање развијених заједница из јужне и југозападне Србије у јавној управи Србије. Текући циклус спроводи се уз подршку Владе Норвешке, Републике Турске и Савезне Републике Немачке.

 

 

 


#   Бујановац   Медвеђа   Прешево   ОЕБС   Канцеларија за људска и мањинска права   стручна пракса   Министарство за људска и мањинска права
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима