Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МУП: Појачана контрола возача аутобуса и теретних возила

Bookmark and Share

13.02.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 13. до 19. фебруара ове године, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

МУП: Појачана контрола возача аутобуса и теретних возила

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Поред тога, Управа саобраћајне полиције ће наредних дана спровести акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају, с обзиром да се због државног празника, Дана државности, очекује појачан интензитет саобраћаја на свим важнијим путним правцима у нашој земљи.

Активности у контроли саобраћаја биће усмерене на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја, у првом реду управљање возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачење брзине, непрописно претицање и некоришћење сигурносног појаса.

Управа саобраћајне полиције апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја и уједно скрећемо пажњу да је од почетка ове године у саобраћајним незгодама погинуло 45, а повређенa cy 1.334 учесника у саобраћају.


#   аутобус   МУП РС   возачи   саобраћајна полиција   камиони
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима