Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицијска акција појачане контроле аутобуса и теретњака

Bookmark and Share

19.07.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 19. до 25. јула ове године спровешће акцију појачане контроле саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса, саопштено је из министартва.

Полицијска акција појачане контроле аутобуса и теретњака

Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Саобраћајна полиција ће у наведеном периоду континуирано спроводити појачану контролу теретних возила, као и аутобуса којима се врши превоз путника у унутрашњем и међународном превозу. 

Током акције, вршиће се контрола поседовања прописане документације за возила и возаче, техничке исправности возила, психофизичког стања возача, као и поштовање прописа о радном времену возача и коришћењу прописаних одмора и пауза.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да, уколико посумњају у техничку неисправност аутобуса којим се превозе или у психофизичко стање возача услед умора или алкохолисаности, о томе одмах обавесте Управу саобраћајне полиције, на број телефона 064/892-2121. Након пријаве, патрола саобраћајне полиције изаћи ће на терен и извршити контролу аутобуса и возача.


#   аутобус   контрола   МУП РС   саобраћајна полиција   камиони
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима