Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На нишким пијацама строга примена мера заштите

rssBookmark and Share

Ниш 07.07.2020. Јужна Србија Инфо

ЈКП "Тржница" издало је саопштење са прописаним мерам у циљу спречавања ширења вируса корона, код запослених, као и код купаца на пијацама и објектима тог предузећа.

На нишким пијацама строга примена мера заштите

Саопштење преносимо у целости..

Обавезују се запослени у Сектору пијачне управе, као и остали запослени који су распоређени по другим радним местима и у другим Секторима предузећа, да у циљу заштите и спречавања ширења корона вируса предузму следеће мере:

-Обавезно је коришћење заштитне маске уз одржавање минималне дистанце од 2 метра;
-Окупљање у затвореном простору ограничава се на максимално 100 особа уз минимално 4 квадратна метра површине по особи уз поштовање дистанце од најмање 2 метра и обавезно коришћење заштитне маске;
-Обавезна је употреба заштитне маске на свим пијацама.Ово се односи на продавце, купце и запослене у ЈКП “ Тржница “ Ниш;
-Прскање корисника дезинфекционим средствима;
-Контролисање поштовања социјалне дистанце између продаваца-купаца, односно купаца-купаца;
-Обављање и осталих послова и извршавање радних задатака на пијаци у циљу боље организације и рада на пијаци и у договору са управником пијаце и Руководиоцем Сектора пијачне управе.
-У затвореним продајним објектима (локалима) број потрошача се ограничава на најмање 6 м2 корисне површине односно највише 2 купца у локалу.
-У затвореним продајним објектима (халама за продају млечних производа) број потрошача се ограничава на најмање 6 м2 корисне површине.
-Окупљање на отвореном простору ограничава се на максимално 500 особа уз поштовање минималне дистанце од 2 метра;
-Обавезна је дезинфекција пијачног простора;

ЈКП “ Тржница “ Ниш треба  током радног времена пијаца да обезбеди рад служби које ће пратити да ли се учесници у купопродаји придржавају прописаних мера( заштитна опрема) и да ли се поштује социјална дистанца међу купцима.

Пажњу треба обратити и на поштовање социјалне дистанце на улазима у пијацу.

Како би се обезбедило поштовање социјалне дистанце, број купаца који истовремено бораве на пијаци треба ограничити у складу са важећим препорукама, а у зависности од величине простора на којем се одвија продаја.
Препорука је и да на сваком продајном простору ( тезга, расхладна витрина ) ради само један продавац.

Такође, за рад пијаца током епидемије корона вируса COVID-19 треба обезбедити и свакодневно чишћење и дезинфекцију,као и чишћење свих радних површина на пијацама ( тезге, расхладне витрине и сл.) и редовно уклањање комуналног отпада.

ЈКП „Тржница„ Ниш апелује и подсећа још једном колико је због брзог и лаког ширења корона вируса важна превенција, јер само заједничким снагама и међусобном координацијом, као и до сада, можемо помоћи у спречавању ширења овог вируса.

Коментара: 0


#   Ниш   Тржница ЈП   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима