Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na niškim pijacama stroga primena mera zaštite

rssBookmark and Share

Niš 07.07.2020. Južna Srbija Info

JKP "Tržnica" izdalo je saopštenje sa propisanim meram u cilju sprečavanja širenja virusa korona, kod zaposlenih, kao i kod kupaca na pijacama i objektima tog preduzeća.

Na niškim pijacama stroga primena mera zaštite

Saopštenje prenosimo u celosti..

Obavezuju se zaposleni u Sektoru pijačne uprave, kao i ostali zaposleni koji su raspoređeni po drugim radnim mestima i u drugim Sektorima preduzeća, da u cilju zaštite i sprečavanja širenja korona virusa preduzmu sledeće mere:

-Obavezno je korišćenje zaštitne maske uz održavanje minimalne distance od 2 metra;
-Okupljanje u zatvorenom prostoru ograničava se na maksimalno 100 osoba uz minimalno 4 kvadratna metra površine po osobi uz poštovanje distance od najmanje 2 metra i obavezno korišćenje zaštitne maske;
-Obavezna je upotreba zaštitne maske na svim pijacama.Ovo se odnosi na prodavce, kupce i zaposlene u JKP “ Tržnica “ Niš;
-Prskanje korisnika dezinfekcionim sredstvima;
-Kontrolisanje poštovanja socijalne distance između prodavaca-kupaca, odnosno kupaca-kupaca;
-Obavljanje i ostalih poslova i izvršavanje radnih zadataka na pijaci u cilju bolje organizacije i rada na pijaci i u dogovoru sa upravnikom pijace i Rukovodiocem Sektora pijačne uprave.
-U zatvorenim prodajnim objektima (lokalima) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine odnosno najviše 2 kupca u lokalu.
-U zatvorenim prodajnim objektima (halama za prodaju mlečnih proizvoda) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine.
-Okupljanje na otvorenom prostoru ograničava se na maksimalno 500 osoba uz poštovanje minimalne distance od 2 metra;
-Obavezna je dezinfekcija pijačnog prostora;

JKP “ Tržnica “ Niš treba  tokom radnog vremena pijaca da obezbedi rad službi koje će pratiti da li se učesnici u kupoprodaji pridržavaju propisanih mera( zaštitna oprema) i da li se poštuje socijalna distanca među kupcima.

Pažnju treba obratiti i na poštovanje socijalne distance na ulazima u pijacu.

Kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance, broj kupaca koji istovremeno borave na pijaci treba ograničiti u skladu sa važećim preporukama, a u zavisnosti od veličine prostora na kojem se odvija prodaja.
Preporuka je i da na svakom prodajnom prostoru ( tezga, rashladna vitrina ) radi samo jedan prodavac.

Takođe, za rad pijaca tokom epidemije korona virusa COVID-19 treba obezbediti i svakodnevno čišćenje i dezinfekciju,kao i čišćenje svih radnih površina na pijacama ( tezge, rashladne vitrine i sl.) i redovno uklanjanje komunalnog otpada.

JKP „Tržnica„ Niš apeluje i podseća još jednom koliko je zbog brzog i lakog širenja korona virusa važna prevencija, jer samo zajedničkim snagama i međusobnom koordinacijom, kao i do sada, možemo pomoći u sprečavanju širenja ovog virusa.

Komentara: 0


#   Niš   Tržnica JP   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima