Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан Сајам запошљавања у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 04.04.2018. Јужна Србија Инфо

Национална служба за запошљавање у Прокупљу данас је организовала Сајам запошљавања, који је одржан у згради Дома културе. На првом овогодишњем сајму било је присутно 13 послодаваца који су незапосленима понудили 200 нових радних места.

Одржан Сајам запошљавања у Прокупљу

Највише радних места понуђено је за машинске инжењере, грађевинске инжењере, менаџере, оператере, стручне референте, техничаре информационих технологија, вариоце, армираче, металостругаре, браваре.

-Данас се одржава први сајам запошљавања у овој години, на којем учествује 13 посодаваца. Они су понудили 200 радних места, што директним заснивањем радног односа, али и путем програма Стручне праксе који спроводи Национална служба за запошљавање. Сајам је најбољи начин да се дође до посла, јер пружа могућност за директан контакт послодавца и лица које тражи посао, рекао је сарадник за односе са јавношћу НСЗ Прокупље, Жарко Стојановић.

Према подацима НСЗ Филијала Прокупље, на територији општине Прокупље је 7000 незапослених лица. Присутан је тренд смањења, што значи да је тренутно број незапослених у односу на претходни месец смањен за 1000,односно за 1500 у односу на исти период  у прошлој години.

Један од највећих, може се слободно рећи и највећи послодавац у општини Прокупље али и Топличком крају и региону, је Компанија ЛЕОНИ. На Сајму запошљавања ова компанија је понудила 11 приправничких места у оквиру програма стручне праксе који спроводи у сарадњи са НСЗ Прокупље.

-Данас смо на Сајму присутни како би заинтересованим незапосленим лицима представили оно што радимо и понудили нова радна места. У току је конкурс за 11 приправничких позиција у оквиру програма Стручна пракса и надамо се да ће бити доста младих, квалификованих кандидата који ће попунити пријаву и добити шансу да раде у нашој компанији, казала је HR Компаније ЛЕОНИ, Аница Дивац.

Незапослени Прокупчани имали су шансу да на данашњем сајму потрже посао и у Компанији  Biz link.

-У оквиру програма стручне праксе запослићемо младе људе без радног искуства који ће у периоду од 6 месеци бити оспособљени за одређена занимања, са тенденцијом да остану да раде у нашој компанији. У овом моменту имамо потребе за искључиво техничке струке јер се наша компанија бави производњом каблова за мале кућне апарате, тако да  су  нам потребни стручњаци из области електронике и машинства. Након овог сајма, уколико нађемо добар кадар, имаћемо још 10 стручних практиканата и 9 нових запошљавања, изјавила је Невена Голубовић, референт људских ресурса компаније Biz Link.

На данашњем Сајму посао су понудиле и фирме Gama consulting, GOEX, ČIP, Топлицаградња, АBМ електро,  Пионир доо Хисар.

Коментара: 0


#   Прокупље   НСЗ (тржиште рада)   радна места   Сајам запошљавања   стручна пракса
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима