Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сваке године "нешто": "Пао" сајт за проверу резултата завршних испита за осмаке, продужен рок за приговоре

Bookmark and Share

27.06.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Ђаци и родитељи већ навикли промене у систему "мале матуре" и ове године нису били изненађени "дешавањима". Због техничких проблема није могуће приступити сајту www.mojasrednjaskola.gov.rs, на ком би осмаци требало да провере резултате завршних тестова. Министар наредио продужење времена за приговоре до 18 часова.

Сваке године "нешто": "Пао" сајт за проверу резултата завршних испита за осмаке, продужен рок за приговоре

Порталу www.mojasrednjaskola.gov.rs тренутно није могуће приступити због техничких проблема.

"Извињавамо се на непријатности. Услед великог интересовања дошло је до преоптерећења инфраструктуре. Тренутно радимо на повећану серверских ресурса како би одговорили на повећани број захтева", пише на сајту.

Министар Ружић издао је хитно наређење свим директорима школа да се време за евентуалне приговоре на резултате завршних испита за осмаке продужи до 18.00, саопштено је из Министарства. 

Родитељи ће на тај начин имати времена да, уколико су незадовољни, приговоре на резултате завршних испита, оставе у школама, саопштено је из Министартва просвете.

Из Министарства истичу да су у сталном контакту са Канцеларијом за информационе технологије и е-Управу и надлежном фирмом за одржавање сервера, где је и настао проблем, како би се што пре отклонио.

"Уз изражавање жаљења због непријатности која је настала у време које је важно за, пре свега, децу, па и родитеље, да се сазнају резултати, министар је наложио директорима школа да омогуће увид у тест и резултате у самим школама док се проблем са порталом не реши", наведено је у саопштењу Министарства.


#   Мала матура   сајт   основци   Министарство просвете   пријемни испит
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима