Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svake godine "nešto": "Pao" sajt za proveru rezultata završnih ispita za osmake, produžen rok za prigovore

Bookmark and Share

27.06.2021. RTS, Južna Srbija Info

Đaci i roditelji već navikli promene u sistemu "male mature" i ove godine nisu bili iznenađeni "dešavanjima". Zbog tehničkih problema nije moguće pristupiti sajtu www.mojasrednjaskola.gov.rs, na kom bi osmaci trebalo da provere rezultate završnih testova. Ministar naredio produženje vremena za prigovore do 18 časova.

Svake godine "nešto": "Pao" sajt za proveru rezultata završnih ispita za osmake, produžen rok za prigovore

Portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs trenutno nije moguće pristupiti zbog tehničkih problema.

"Izvinjavamo se na neprijatnosti. Usled velikog interesovanja došlo je do preopterećenja infrastrukture. Trenutno radimo na povećanu serverskih resursa kako bi odgovorili na povećani broj zahteva", piše na sajtu.

Ministar Ružić izdao je hitno naređenje svim direktorima škola da se vreme za eventualne prigovore na rezultate završnih ispita za osmake produži do 18.00, saopšteno je iz Ministarstva. 

Roditelji će na taj način imati vremena da, ukoliko su nezadovoljni, prigovore na rezultate završnih ispita, ostave u školama, saopšteno je iz Ministartva prosvete.

Iz Ministarstva ističu da su u stalnom kontaktu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i e-Upravu i nadležnom firmom za održavanje servera, gde je i nastao problem, kako bi se što pre otklonio.

"Uz izražavanje žaljenja zbog neprijatnosti koja je nastala u vreme koje je važno za, pre svega, decu, pa i roditelje, da se saznaju rezultati, ministar je naložio direktorima škola da omoguće uvid u test i rezultate u samim školama dok se problem sa portalom ne reši", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Komentara: 0


#   Mala matura   sajt   osnovci   Ministarstvo prosvete   prijemni ispit
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima