Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Током новогодишњих и божићних празника, саобраћајна полиција ће спроводити мере појачане контроле саобраћаја

Bookmark and Share

31.12.2021. Јужна Србија Инфо

„Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да у празничним данима поштују саобраћајне прописе и одговорним понашањем у саобраћају сачувају своје животе и животе својих суграђана“, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

Током новогодишњих и божићних празника, саобраћајна полиција ће спроводити мере појачане контроле саобраћаја

Лакићевић је нагласио да ће, током новогодишњих и божићних празника, саобраћајна полиција спроводити мере појачане контроле саобраћаја, а да ће акценат бити на откривању прекршаја који највише доприносе саобраћајним незгодама и тежини последица незгода.
 
Прецизирао је да је реч о управљању возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачењу брзине и некоришћењеу сигурносног појаса.
        
„Министарство унутрашњих послова упозорава све учеснике у саобраћају да у време празника на нашим путевима у саобраћајним незгодама гине више учесника у саобраћају него у редовним околностима. Само током новогодишњих и божићних празника 2021. године изгубили смо 22 живота у саобраћајним незгодама“, упозорио је Лакићевић.
 
Начелник Управе саобраћајне полиције свим грађанима пожелео је срећне новогодишње и божићне празнике, а учесницима у саобраћају срећан пут. 


#   контрола   МУП РС   саобраћајна полиција
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима