Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija će sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja

Bookmark and Share

31.12.2021. Južna Srbija Info

„Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da u prazničnim danima poštuju saobraćajne propise i odgovornim ponašanjem u saobraćaju sačuvaju svoje živote i živote svojih sugrađana“, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija će sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja

Lakićević je naglasio da će, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja, a da će akcenat biti na otkrivanju prekršaja koji najviše doprinose saobraćajnim nezgodama i težini posledica nezgoda.
 
Precizirao je da je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenju brzine i nekorišćenjeu sigurnosnog pojasa.
        
„Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava sve učesnike u saobraćaju da u vreme praznika na našim putevima u saobraćajnim nezgodama gine više učesnika u saobraćaju nego u redovnim okolnostima. Samo tokom novogodišnjih i božićnih praznika 2021. godine izgubili smo 22 života u saobraćajnim nezgodama“, upozorio je Lakićević.
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije svim građanima poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike, a učesnicima u saobraćaju srećan put. 


#   kontrola   MUP RS   saobraćajna policija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima