Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Конкурс из области текстилног модног дизајна и савременог одевања

rssBookmark and Share

Прокупље 01.03.2021. Јужна Србија Инфо

У сарадњи са ученицима образовног профила “Моделар одеће“, Техничка школа „15. мај“ у Прокупљу расписала је први наградни конкурс из области текстилног модног дизајна и савременог одевања. Своје радове на овај конкурс могу да шаљу само ученици осмих разреда основних школа.

Прокупље: Конкурс из области текстилног модног дизајна и савременог одевања

Циљ конкурса је да ученици завршних разреда основних школа кроз цртање и сликање прикажу своје радове, односно одевне предмете на начин на који они доживљавају савремене модне трендове. Жеља нам је да мотивишемо што већи број деце и наставника ликовне културе да својим идејама, креацијама и маштом прикажу визију моде у садашњем и будућем времену, изјавила је директор Техничке школе „15. мај“ Биљана Миленковић и додала да ће најбољи радови бити награђени.

Према пропозицијама на конкурс могу учествовати само ученици осмих разреда, а избор тема модних креација је слободан. Ученици могу послати највише три рада у различитим ликовним техникама.

Према речима директора школа радови морају бити оригинални и рађени самостално и не смеју бити раније излагани на другим ликовним конкурсима и изложбама.

Одабрани и награђени ученички радови постаће део школске колекције.

Конкурс за приспеће радова траје од 15. марта до 2. априла ове године.

Ближе информације о конкурсу ученици и професори ликовне културе могу добити од наставнице стручних предмета Гордане Вукајловић на број телефона 062/ 8824234.


#   Прокупље   конкурс   текстил   Техничка школа 15. мај Прокупље   дизајнери
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима