Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.03.2021. Južna Srbija Info

U saradnji sa učenicima obrazovnog profila “Modelar odeće“, Tehnička škola „15. maj“ u Prokuplju raspisala je prvi nagradni konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja. Svoje radove na ovaj konkurs mogu da šalju samo učenici osmih razreda osnovnih škola.

Prokuplje: Konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja

Cilj konkursa je da učenici završnih razreda osnovnih škola kroz crtanje i slikanje prikažu svoje radove, odnosno odevne predmete na način na koji oni doživljavaju savremene modne trendove. Želja nam je da motivišemo što veći broj dece i nastavnika likovne kulture da svojim idejama, kreacijama i maštom prikažu viziju mode u sadašnjem i budućem vremenu, izjavila je direktor Tehničke škole „15. maj“ Biljana Milenković i dodala da će najbolji radovi biti nagrađeni.

Prema propozicijama na konkurs mogu učestvovati samo učenici osmih razreda, a izbor tema modnih kreacija je slobodan. Učenici mogu poslati najviše tri rada u različitim likovnim tehnikama.

Prema rečima direktora škola radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno i ne smeju biti ranije izlagani na drugim likovnim konkursima i izložbama.

Odabrani i nagrađeni učenički radovi postaće deo školske kolekcije.

Konkurs za prispeće radova traje od 15. marta do 2. aprila ove godine.

Bliže informacije o konkursu učenici i profesori likovne kulture mogu dobiti od nastavnice stručnih predmeta Gordane Vukajlović na broj telefona 062/ 8824234.

Komentara: 0


#   Prokuplje   konkurs   tekstil   Tehnička škola 15. maj Prokuplje   dizajneri
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima