Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Провера пред референдум: Како грађани Ниша да провере да ли су подаци тачни у бирачком списку...

rssBookmark and Share

Ниш 05.12.2021. Јужна Србија Инфо

Грађани могу да провере увидом у део Јединственог бирачког списка за територију града Ниша за гласање на предстојећем референдуму да ли су уписани и да ли су подаци тачни. Увид може да се оствари путем рачунарске опреме, уношењем јединственог матичног броја, а део Јединственог бирачког списка за територију града Ниша изложен је у Градској управи за органе Града и грађанска стања у улици Николе Пашића 24, први спрат, канцеларија 41.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Увид у јединствени бирачки списак може се остварити електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mdulos.gov.rs­/registri/jedinstveni-biracki-spisak уношењем јединственог матичног броја грађана и регистарског броја личне карте.

Захтеве за доношење решења на којима  се заснивају промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем и интерно расељена лица са боравиштем на територији града Ниша могу поднети Градској управи за органе Града и грађанска стања најкасније до дана закључења бирачког списка 31.12.2021. године до 24 сата, сваког радног дана од 7.30  до 15.30 сати и суботом од 8.00 до 15.00 сати.

Грађани могу најкасније до 25. децембра до 24 сата поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће гласач на предстојећем референдуму гласати према месту боравишта на територији града Ниша ( изабрано место гласања).

За ближа обавештења грађани се могу обратити на телефоне 504-621 и 504-622.


#   Ниш   референдум   бирачки спискови
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима