Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта је БДП, шта инфлација, сазнајте на промоцији књиге "Макроекономија и макроекономски менаџмент"

rssBookmark and Share

Ниш 12.11.2019. Јужна Србија Инфо

Шта је БДП, кад наступа криза, како се повећава животни стандард и запосленост, шта је инфлација, зашто је новац то што јесте и шта заправо значи тржиште, само се неке од тема које ће вечерас са почетком у 18.30 у НКЦ-у бити представљене на промоцији књиге др Игора Новаковића и др Слободана Цветановића, "Макроекономија и макроекономски менаџмент".

Шта је БДП, шта инфлација, сазнајте на промоцији књиге "Макроекономија и макроекономски менаџмент"

"Али немојте да се плашите, све је много једноставније него што можда мислите, а нећемо користити ни компликоване и нејасне речи и дефиниције.

Баш као и домаћинство и једно друштво мора да доноси бројне одлуке. То су рецимо питања које послове ће обављати, ко ће их обављати, шта ће се производити и како. Наравно важно је питање и како ће се оно што се зарадило расподелили, односно ко ће возити БМВ а ко ДАЧИУ. Економисти кажу да су људски прохтеви неограничени док су ресурси ограничени. Дакле, ту долази до проблема.

Економија управо проучава како се то управља ретким ресурсима како би се што више људи могло да задовољи своје потребе", појашњава др Игор Новаковић.

Коментара: 0


#   Ниш   Игор Новаковић   промоција   Нишки културни центар   Макроекономија и менанџмент
@redinmind @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима