Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta je BDP, šta inflacija, saznajte na promociji knjige "Makroekonomija i makroekonomski menadžment"

rssBookmark and Share

Niš 12.11.2019. Južna Srbija Info

Šta je BDP, kad nastupa kriza, kako se povećava životni standard i zaposlenost, šta je inflacija, zašto je novac to što jeste i šta zapravo znači tržište, samo se neke od tema koje će večeras sa početkom u 18.30 u NKC-u biti predstavljene na promociji knjige dr Igora Novakovića i dr Slobodana Cvetanovića, "Makroekonomija i makroekonomski menadžment".

Šta je BDP, šta inflacija, saznajte na promociji knjige "Makroekonomija i makroekonomski menadžment"

"Ali nemojte da se plašite, sve je mnogo jednostavnije nego što možda mislite, a nećemo koristiti ni komplikovane i nejasne reči i definicije.

Baš kao i domaćinstvo i jedno društvo mora da donosi brojne odluke. To su recimo pitanja koje poslove će obavljati, ko će ih obavljati, šta će se proizvoditi i kako. Naravno važno je pitanje i kako će se ono što se zaradilo raspodelili, odnosno ko će voziti BMV a ko DAČIU. Ekonomisti kažu da su ljudski prohtevi neograničeni dok su resursi ograničeni. Dakle, tu dolazi do problema.

Ekonomija upravo proučava kako se to upravlja retkim resursima kako bi se što više ljudi moglo da zadovolji svoje potrebe", pojašnjava dr Igor Novaković.

Komentara: 0


#   Niš   Igor Novaković   promocija   Niški kulturni centar   Makroekonomija i menandžment
@redinmind @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima