Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра на уранак са кишобраном

rssBookmark and Share

Ниш 30.04.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Сутра је празник рада. Дан за уранак и провод у природи уз роштиљ. Тада ће оживети излетишта која се ових дана уређују за све који се не плаше за сутра најављене кише.

Сутра на уранак са кишобраном

Нишка излетишта, као и широм југа Србије ових дана углавном су слична. Уклања се отпад, коси трава, чисти приобаље. 

У складу са прогнозираним временским условима, велики прилив излетника очекује се већ током викенда и ускршњих празника док, већ традиционално на Каменичком вису, највећи број људи окупља „првомајски уранак“, на први дан празника рада.

На Александровачком језеру код Врања заједно раде средњошколци, ватрогасци, запослени у јавним предузећима. Сакупили су осам и по кубика смећа.

"Ако си ти овде дошао да се одмараш и да ти је лепо, треба сви да се потрудимо да нешто што је лепо и одржавамо", каже ученица Кристина Радуловић.

Начелник Комуналне полиције у Врању Ивица Ташковић каже да ће патроле Комуналне полиције 1. и 2. маја на том излетишту, као и на излетишту код Пржара, код Ћошке и у Девотину, делити црне вреће свим излетницима како 3. маја не би било комуналног отпада.

За сутра спремају роштиљ, а пиће хладе у реци, а кажу да сваке године то раде како би се лепо припремили да дочекају 1. мај.

Према прогнози метеоролога, сутра ће бити и суначних периода, па крените у природу, али обавезно понесите и кишобран.

Коментара: 0


#   Ниш   Александровачко језеро   киша   Каменички вис   уранак   1. мај   Празник рада
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима