Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Забрањена неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 27.12.2019. Јужна Србија Инфо

Уочи Нове године и Божића, Полицијска управа у Прокупљу издала је саопштење у коме апелује на грађане да током предстојећих празника не купују и не користе пиротехничка средства од неовлашћених особа којe пиритехнику продају на пијацама и уличним тезгама.

Забрањена неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава у Прокупљу

Такође наглашавају да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава деци и малолетницима.

-Активирање ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова, каже се у саопштењу полиције.

Полиција такође упозорава да услед неправилне употребе пиротехнике, може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Наглашавају да родитељи поведу рачуна да њихова деца не користе петарде и другу пиротехнику купљену на улици, јер статистика говори да су најчешће повреде због неправилног руковања и неисправне пиротехнике настајале управо код деце.

-Неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава је забрањена, па ћемо предузети све мере и активности у складу са законом како би их спречили, кажу у полицији.

Такође подвлаче да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства, бити санкционисана у складу са законом и да ће им пиротехничка средства бити одузета.

Коментара: 0


#   Прокупље   Нова година   петарде   ПУ Прокупље   пиротехника
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима