Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zabranjena neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.12.2019. Južna Srbija Info

Uoči Nove godine i Božića, Policijska uprava u Prokuplju izdala je saopštenje u kome apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne kupuju i ne koriste pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba koje piritehniku prodaju na pijacama i uličnim tezgama.

Zabranjena neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u Prokuplju

Takođe naglašavaju da je Zakonom o prometu eksplozivnih materija izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava deci i maloletnicima.

-Aktiviranje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, kaže se u saopštenju policije.

Policija takođe upozorava da usled nepravilne upotrebe pirotehnike, može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, kao i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Naglašavaju da roditelji povedu računa da njihova deca ne koriste petarde i drugu pirotehniku kupljenu na ulici, jer statistika govori da su najčešće povrede zbog nepravilnog rukovanja i neispravne pirotehnike nastajale upravo kod dece.

-Neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava je zabranjena, pa ćemo preduzeti sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi ih sprečili, kažu u policiji.

Takođe podvlače da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva, biti sankcionisana u skladu sa zakonom i da će im pirotehnička sredstva biti oduzeta.


#   Prokuplje   Nova godina   petarde   PU Prokuplje   pirotehnika
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima