Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Какве завесе су популарне за спаваћу собу

Bookmark and Share

25.03.2021. Никола Стојановић

Kада вршите декорисање и реновирање спаваће собе, прозори би требали бити жариште. Уколико завесе нису одговарајуће, не блокирају адекватно светлост или не пружају приватност, онда целокупан изглед спаваће собе може бити обезвређен.

Какве завесе су популарне за спаваћу собу

 

Појединци се одлуче приликом куповине за непрозирне тканине, а други стављају нагласак на некакав естетски баланс како би могли осетити топлину сунца али исту и блокирати по потреби. На тржишту постоји мноштво дизајнираних завеса по приступачним ценама, но, свачије потребе могу задовољити само зебра завесе.

Зашто су зебра завесе толико популарне

Зебра завесе функционишу попут двоструких ролетни што им даје посебну популарност. Изузетно су функционалне за спаваћу собу и простор који има диван поглед јер могу својим елегантним изгледом задржати лепоту од споља. Поред тога што могу примити сунчеву светлост, зебра завесе могу и блокирати одсјај и УВ зраке, задржавајући вас у полутами. Материјали различите прозирности помажу овим завесама да у свакој ситуацији буду најбољи могући избор за дом. Уколико вам је битно да ваша спаваћа соба буде затамљена и да имате приватност приликом одмора, онда одабиром зебра тканина увелико можете надмашити венецијанере или неки други тип прозорских завеса. 

Уз елегантан намештај и зебра завесе – декор спаваће собе може бити употпуњен. Добићете раскошан, функционалан и потпуно модернизовани простор. Вреди напоменути и то да су зебра завесе популарне јер могу регуласити температуру, па тако, јако сунце неће загревати собу. Веома су прихватљиве за буџет сваког, а изгледају чаробно. Када их упоредимо са другим типовима завеса, дефинитивну разлику можемо уочити у трајању, изолацији од буке, разноврсним дезенима, отмености и лакоћи одржавања. Зебра завесе углавном су дизајниране тако да делују софистицирано и пружају удобност. А притом савршено функционишу и са ролетнама и комарницима за прозоре, па омогућавају да једна спаваћа соба узме најбоље из сваке светске понуде. 

Комарници за прозоре – фантастична заштита од инсеката

Иако зебра завесе могу спечити навалу прашине, прљавштине и инсеката од споља, још боља заштита јесу комарници за прозоре. Добра вест је да се овај производ у данашњици, веома модернизован, одлично уклапа са декором простора. Поготово у летњим месецима, комарници за прозоре нуде велике предности, па се њихова куповина треба посебно размотрити. Лако се монтирају, а једноставно се могу и уклонити уколико нису више потребни, на пример током зиме. Комарници за прозоре са својим фиксираним платном не ремете затварање прозора и трпе оптерећења. Кућни љубимц не могу оштетити мрежу, нити је сунце може деформисати. Данас се у продаји могу наћи чак и изузетно неутрални модели, са посебним вишенаменским системом клизног типа. Велики плус свакако је лакоћа чишћења и одржавања. 

Како се чисте зебра завесе и комарници

Пре почетка сваке нове сезоне, зебра завесе и комарнике за прозоре требало би детаљно очистити од накупљене прашине. То се мозе учинити усисавањем, влажном крпом и детерџентом, али и меканом четком. И то вертикално како се не би мрежа или платно оштетили а притом задржали у потпуности естетска својства. 

Несумњиво је да ће куповина ових завеса и заштитних комарника улепшати спаваћу собу али и друге просторије. Надоместити сваки недостатак. Зато, ставите нагласак на нешто иновативно и стилско. 


 


#   ентеријер   роло завесе   завесе   декорација   спаваћа соба
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима