Јужна Србија Инфо

Која храна за псе је најбоља?

Bookmark and Share

03.10.2018. Никола Стојановић

Јесте ли се некада запитали која је храна најбоља за вашег кучног љубимца?

храна за псе
храна за псе

Када се помене храна за псе најпре се мисли на дехидрирану храну, а ретко ко од власника паса размишља о томе да свом љубимцу понуди природну храну.

Појединци мисле да је овахва исхрана за животиње најбоља, а ако се у обзир узме и цена псће хране, онда је свакакко исплативије свом љубимцу припремати оброке. Међутим, припремање природнг оброка за свог љубимца одузеће вам време, а ако се одлучите да угодите вом псу, онда се придржавајте следећих савета.

Храна за псе када се природно припрема требало би да садржи макар 2/3 порције меса, а да остатак исхране буде неко воће, житарице или поврће. Такође, када кувате месо или када га припремате термички, нека припрема траје што краће, а уколико месо кувате, онда вам вода у којој сте припремали кувани оброк за љубимца може послужити као супа за вашег пса.

Тврдо свеже поврће треба самлети или рендати, а затим га убацити два до три минута да се прокува  када припремате и месо. Ако сте решили да ваш љубимац у оброку има зелено поврће онда такво мекано поврће можете само самлети и узимајући у обзир да је његова структура мекана, довољно је само да га самељете и послуђите вашем псу.

Када кувате месо за пса, можете да додате и пиринач, као и пахуљице које можете наћи у свим радњама здраве хране. Такође, ако вашег љубимца желите да нахраните поврћем, немојте никако да бацате сок који је током кувања поврће пустило, јер оно може да се припреми као посебан оброк за вашег пса.

Наравно, ако вам делује превише да свом љубимцу припремате куване оброке и ако немате довољно времена за то, онда би требало да знате да оваква храна за псе није природна, при чему пси више воле да једу свеже месо. Зато чешће дајте вашем љубимцу да глође јунеће кости како би му се вилица навикла, а уз то да би чистио и јачао зубе.

Индустријска храна за псе

Мало је оних који својим љубимцима припремају природне оброке. Не само зато што оваква исхрана подразумева много више труда, већ и зато што је храна за псе у виду гранула једноставније решење. Међутим, уколико желите да вашег љубимца одвојите од индустријске хране, онда га полако одвикавајте, па му с времена на време припремајте здраве оброке. 

Мало по мало и ваш љубимац ће се брзо навићи на природну храну, а уколико је и раније имао прилику да конзумира здраву и природну храну, онда неће бити никаквих проблема са избацивањем индустријске хране из употребе. Свакако, да би се ваш љубимац брзо навикао на нове оброке, комбинујте их, стално мењајте намирнице, стално убацујте неко ново поврће и видећете да ће се ваш љубимац увек радовати сваком новом оброку. 

Све зависи од пса којом брзином ће се новом режиму исхране прилагодити, јер сваки пас је прича за себе. Баш као и сваки власник. Многи власници су често у дилеми да ли је боља индустријска или природна храна за псе, јер свако разичиту храну купује или припрема свом љубимцу. Зато је најбоље да сами одлучите сходно свом буџету да ли је боље припремати храну за псе или куповати грануле.

Коментара: 1


#   храна   пси
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    djordje1953, 04.03.2019.:
    stavljajte jos sitnija slova ova sam jedva procitao pa cu sledeci put ili da odustanem ili da nabavim lupu


[ Додај коментар ]