Južna Srbija Info

Koja hrana za pse je najbolja?

Bookmark and Share

03.10.2018. Nikola Stojanović

Jeste li se nekada zapitali koja je hrana najbolja za vašeg kučnog ljubimca?

hrana za pse
hrana za pse

Kada se pomene hrana za pse najpre se misli na dehidriranu hranu, a retko ko od vlasnika pasa razmišlja o tome da svom ljubimcu ponudi prirodnu hranu.

Pojedinci misle da je ovahva ishrana za životinje najbolja, a ako se u obzir uzme i cena psće hrane, onda je svakakko isplativije svom ljubimcu pripremati obroke. Međutim, pripremanje prirodng obroka za svog ljubimca oduzeće vam vreme, a ako se odlučite da ugodite vom psu, onda se pridržavajte sledećih saveta.

Hrana za pse kada se prirodno priprema trebalo bi da sadrži makar 2/3 porcije mesa, a da ostatak ishrane bude neko voće, žitarice ili povrće. Takođe, kada kuvate meso ili kada ga pripremate termički, neka priprema traje što kraće, a ukoliko meso kuvate, onda vam voda u kojoj ste pripremali kuvani obrok za ljubimca može poslužiti kao supa za vašeg psa.

Tvrdo sveže povrće treba samleti ili rendati, a zatim ga ubaciti dva do tri minuta da se prokuva  kada pripremate i meso. Ako ste rešili da vaš ljubimac u obroku ima zeleno povrće onda takvo mekano povrće možete samo samleti i uzimajući u obzir da je njegova struktura mekana, dovoljno je samo da ga sameljete i posluđite vašem psu.

Kada kuvate meso za psa, možete da dodate i pirinač, kao i pahuljice koje možete naći u svim radnjama zdrave hrane. Takođe, ako vašeg ljubimca želite da nahranite povrćem, nemojte nikako da bacate sok koji je tokom kuvanja povrće pustilo, jer ono može da se pripremi kao poseban obrok za vašeg psa.

Naravno, ako vam deluje previše da svom ljubimcu pripremate kuvane obroke i ako nemate dovoljno vremena za to, onda bi trebalo da znate da ovakva hrana za pse nije prirodna, pri čemu psi više vole da jedu sveže meso. Zato češće dajte vašem ljubimcu da glođe juneće kosti kako bi mu se vilica navikla, a uz to da bi čistio i jačao zube.

Industrijska hrana za pse

Malo je onih koji svojim ljubimcima pripremaju prirodne obroke. Ne samo zato što ovakva ishrana podrazumeva mnogo više truda, već i zato što je hrana za pse u vidu granula jednostavnije rešenje. Međutim, ukoliko želite da vašeg ljubimca odvojite od industrijske hrane, onda ga polako odvikavajte, pa mu s vremena na vreme pripremajte zdrave obroke. 

Malo po malo i vaš ljubimac će se brzo navići na prirodnu hranu, a ukoliko je i ranije imao priliku da konzumira zdravu i prirodnu hranu, onda neće biti nikakvih problema sa izbacivanjem industrijske hrane iz upotrebe. Svakako, da bi se vaš ljubimac brzo navikao na nove obroke, kombinujte ih, stalno menjajte namirnice, stalno ubacujte neko novo povrće i videćete da će se vaš ljubimac uvek radovati svakom novom obroku. 

Sve zavisi od psa kojom brzinom će se novom režimu ishrane prilagoditi, jer svaki pas je priča za sebe. Baš kao i svaki vlasnik. Mnogi vlasnici su često u dilemi da li je bolja industrijska ili prirodna hrana za pse, jer svako razičitu hranu kupuje ili priprema svom ljubimcu. Zato je najbolje da sami odlučite shodno svom budžetu da li je bolje pripremati hranu za pse ili kupovati granule.

Komentara: 1


#   hrana   psi
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    djordje1953, 04.03.2019.:
    stavljajte jos sitnija slova ova sam jedva procitao pa cu sledeci put ili da odustanem ili da nabavim lupu


[ Dodaj komentar ]