Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Који природни камен изабрати за модерну кухињу - мермер, гранит или кварц?

Bookmark and Share

19.12.2018. Никола Стојановић

Како нам се приближава нова година, потреба за променама је све већа. Најбоља промена и можда најкориснија је баш она у нашем дому. Ако се одлучите да унесете неке новине у свој дом, најбоље решење је да кренете од кухиње.

модерне кухиње
модерне кухиње

Како нам се приближава нова година, потреба за променама је све већа. Најбоља промена и можда најкориснија је баш она у нашем дому. Ако се одлучите да унесете неке новине у свој дом, најбоље решење је да кренете од кухиње.

Кухиња је дефинитивно срце дома и у њој се проводи највише времена. Ако Вам је досадила стара кухиња и већ разгледате модерне кухиње у часописима ево пар идеја како можете да унесете свежину у свој дом.

Једноставност је луксуз

Данас када погледамо модерне кухиње видимо да су оне изузетно једноставно израђене што им даје луксузан и елегантан изглед. Поред тога, у кухињама данас не можете видети хаос и кухињске апарате који нису правилно распоређени како би што мање простора заузимали. Уредност кухиње је данас постала естетика. Боје су углавном светле и ретко се може видети више од једне боје на зидовима кухиње. Веома су популарне кухињске плоче од мермера, гранита и кварца о којима ће више речи бити у наставку текста. За разлику од старих кухиња где су кухињски елементи углавном затворени, данас можемо видети комбинацију отворених и затворених елемената што кухињи даје изузетно занимљив моменат. Тако да, уколико сте се одлучили за овакву промену ови савети ће Вам добро доћи.

Кухињска острва

Још једна промена која може изменити потпуну естетику Ваше кухиње су кухињска острва. Кухињска острва су у последње време постала изузетно популарна првенствено због своје функционалности, а потом и због свог веома лепог изгледа. Уколико сматрате да немате довољно простора на вашој кухињској радној површини да поптпуно изразите своје кулинарске способности онда је ово решење за вас. Поред тога што даје много више простора, кухињско острво уз додатак барских столица, може да послужи и као замена за трпезаријски сто. Наравно, треба водити рачуна да се кухињско острво уклопи са естетиком кухиње. Радна површина острва мора бити иста као и радна површина кухиње. За овај моменат препоручујемо кухињске површине од мермера, гранита или кварца, а ево и зашто.

Мермер оличење укуса

Овај природни камен сигурно ће Ваше госте оставити без даха. Његова префињеност и елеганција учиниће Вашу кухињу луксузном. Мермер је изузетно квалитетан материјал који је веома лак за одржавање. Углавном се производи и купује у белој боји али свакако постоје и друге нијансе које би се Вама више слагале уз естетику Ваше кухиње. Поред његове лепоте стоји, као што смо поменули и његов квалитет. Али, мермер је и мекан материјал што га не чини погодним за места где се лако може изгребати, стога водите рачуна ако се одлучите за овај материјал.

Квалитет гранита и даље незаменљив

Ако ипак дајете предност квалитету у односу на естетику онда је гранит дефинитивно избор за Вас. Гранитне плоче су и даље број један када су у питању кухињске радне површине управо због његовог квалитета и отпорности. Изузетно је отпоран на топлоту, не упија воду и изузетно је лак за одржавање. Захваљујући својој отпорности на воду и влагу, гранит се поред израде радних површина користи и за израду самих судопера. Гранитна судопера може дати изузетно леп моменат Вашој кухињи.

Кварц се све више користи

Кварц је још један приордан камен који често виђамо у модерним кухињама. У последњих пар година може се рећи да представља озбиљну конкуренцију граниту када је реч о квалитету. Као и гранит изузетно је отпоран на топлоту и влагу, а с обзиром на његову чврстоћу готово је немогуће уништити га. Ова предност код кварца учиниће Вашу кухињу беспрекорном дуги низ година.
 

Коментара: 0


#   Нова година   савети   мермер   модерне кухиње   гранит   кварц
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима