Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На шта је све потребно обратити пажњу пре поласка на пут

Bookmark and Share

23.02.2018. Никола Стојановић

Скоро код свих или бар код већине, спремање и одлазак на неки пут, путовање, сличног је садржаја и дешавања.

На шта је све потребно обратити пажњу пре поласка на пут

Прво долазе или узбуђења или крајња незаинтересованост, наравно с обзиром на то каквог је типа путовање, а онда треба размишљати о свим појединостима које треба завршити, о ономе шта треба спаковати, о свему томе шта ће током тог пута бити потребно, како би се неке непредвиђене ситуације унапред спречиле. 

Наравно, већини је први проблем отворити гардеробере и спаковати све оно шта је потребно од одеће, смислити неке одевне комбинације, понети сву козметику и ствари за личну хигијену. Међутим, уколико на тај пут идете аутомобилом, онда је возачу на првом месту исправност возила и његово добро стање, како не би дошло до озбиљних проблема које је онда тешко исправити и решити. 

Зато, потребно је о свему савесно промислити и обратити пажњу на неке од ових ствари пре него пођете на пут који сте планирали. Погледајте велики избор делова за мотор на сајту фирме Силукс.

Технички преглед

Један од најлакших начина да све средите јесте тај што ћете свој аутомобил одвести на технички преглед, где ће се генерално и комплетно прегледати сваки његов део, те ће вам се одмах указати на могуће кварове, на оно шта треба поправити или, пак, да је све у реду и да безбрижно можете кренути на пут. 

Но, већина нема баш толико развијену културу саобраћаја, иако се ради о сопственој безбедности, па онда можете и сами да урадите одређене провере.

Кочнице 

Како бисте о својој безбедности бринули на прави начин, један од најбитнијих делова у целој тој бризи јесте и брига о кочницама, које морају у сваком тренутку да раде савршено. Наравно, као и код других ауто делова, и оне временом слабе, па када крећете на дужи пут добро их проверите и уверите се да су сасвим исправне.

Светла

Светла, без обзира на то да ли се ради о фаровима, мигавцима, светлима за маглу, јесу основни део сваког моторног возила. Јасна и што боља видљивост јесте примарни задатак сваког фара, како не би дошло до неких судара и непрописних скретања. 

Без обзира на све, потребно је да често водите рачуна о стању својих фарова, магленки, уопште целокупног осветљења које вам пружа јасну видљивост на путу, без које не бисте ни могли да возите.

Резервни делови

Када крећете на пут, посебно неки дужи, увек обратите пажњу на то шта све од резервних и помоћних делова имате у свом аутомобилу. Али не само о резервним деловима, већ и о самом алату којим се ти делови могу променити или поправити. Увек је потребно да имате резервну гуму, додатне сијалице за своје фарове, каблове за преспајање у случају пражњења акумулатора, дизалицу за аутомобил, а уз све то, иако није део, свакако је део ауто опреме, а то је прва помоћ која се увек мора наћи у ааутомобилу за хитне случајеве.

Сваки резервни део, неки алат, створиће најпре код вас психичку сигурност, јер знате и свесни сте да сте обезбеђени у неким случајевима који никако нису пожељни, али бар знате да ћете моћи све сами или уз нечију помоћ да решите, а то је прави и једини начин да се припремите за пут, ма где год да се запутили и кренули.

Коментара: 0


#   саобраћај   аутомобили   прва помоћ   технички преглед
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима