Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најчешћи разлози брачних несугласица и како их избећи

Bookmark and Share

05.03.2023. Промо

Све чешће су брачне кризе и разводи. Да ли је последица тога већа слобода или наша неспремност да се ухватимо у коштац са проблемима и решавамо их. Разводу се често не прибегава као последњем средству за решавање проблема, већ се бира као "лакши" пут. Зато ћемо ми у наставку говорити о узроцима брачних криза, али и како их решавати.

Најчешћи разлози брачних несугласица и како их избећи

Недостатак посвећености

Недостатак посвећности је један од оних проблема који свака веза или брак барем једном осете. Неки бракове је преживе, неки нажалост не. Оно што јесте заправо проблем код непосвећености јесте њено тумачење. Непосвећеност се тумачи као изостанак емоција. Па ипак, ово није тачно.

Непосвећеност се врло често јави услед промењених објективних околности. Тако се као један од најчешћих разлога јавља, посао и његов повећани обим. Са друге стране, породичне промене доводе до смањене посвећености. Када партнери добију дете приоритети се мењају. Тада партнери више нису једно другом центар света, и долази до занемаривања.

Решење овог проблема лежи у уочавањју проблема пре свега. Често нам се промене у животу десе, а да нисмо свесни последица. Потребно је да застанемо и упоредимо наш однос пре и после промене. Требало би да видимо на који начин је то утицало на наш однос. Затим је важно да, кроз отворен разговор, објаснимо партнеру да није дошло до нестанка емоција. Када смо се разумели и видели промене у односу, преостаје нам још и да предузмемо кораке и посветимо се партнеру као раније.

 

Проблеми у комуникацији

Честе или све чешће свађе у браку указују на озбиљан проблем у комуникацији. Када се партнери често свађају око ситница врло често је реч о дубљим проблемима у односу. Због неспремности да се суоче и причају о стварним и озбиљним проблемима они то пројектују на расправе око ситница. На овај начин конфликт који постоји унутар нас и унутар односа нема прилику, да се разреши. Он се претвара искључиво у свађе.

Проблем у комуникацији решавамо пре свега сами са собом. Потребно је да се на одређено време дистанцирамо од свих других ствари и посветимо себи и својим мислима. Потребно је да се запитамо шта је то што ме стварно нервира, што изазива бес и фрустрацију код мене? Одговор на ово питање најчешће не добијамо одмах. Потребно је да прође неко време да се одговор "појави", зато не морате журити.

Важно је да се након што сте себи одговорили на ово питање, обратите партнеру. Потребно је отворено и директно му рећи шта је то што вас заправо мучи и да проблем нису ситнице већ нешто друго озбиљније.

 

Изостанак блискости

Смањење и потпуни изостанак емотивне и телесне блискости је криза која се дешава барем једном у току брака. Разлога за ово има неколико. Почевши од тога да се партнери засите и досаде једно другом, да постану затрпани послом и обавезама, а разлози могу да буду и здравствене природе.

Партнери у највећем броју случајева говоре како није дошло до престанка љубави, већ партнера више не посматрају "на тај начин". Добра страна овог проблема је што оно што је суштински важно за брак, а то је љубав, и даље постоји. Сексуални живот у браку знатно је лакше оживети, и поново побудити него саму љубав.

Важно је да у браку уочимо, за почетак, код кога је дошло до пада заинтерсованости. Да ли код нас или нашег партнера? И шта је довело до тога? Код мушкараца се релативно често дешава проблем са либидом. Ово је нешто што не признају се, а ни партнеру тако лако. Стога одбијају избегавају интимност и секс, што касније доведе до дубљих проблема. Међутим, ово не мора да буде тако, решење може да буде Цијалис. Продаја, овог лека који помаже мушкарцу када има проблема са либидом, обавља се позивом или путем сајта уз поштовање дискреције купца.

 

Прељуба

Прељуба се нажалост релативно често јави као проблем у браку. Вечита је дилема да ли опростити или не. Јединственог одговора на ово питање нема, јер сваки је случај прича за себе. Оно што се најчешће поставља као питање када дође до прељубе је: шта ју је узроковало? Прељуба се јавља врло често као реакција, незрела, на проблеме и несугласице у браку и односу. Партнер уместо да се определи да решава проблем, одлучује се да од њих побегне у прељубу.

Још један од најчешћих разлога за прељубу је што један од партнера почне да се осећа непожељно, услед изостанка сексуалне активности. Најчешће је реч о партнерки. Дешава се да мушкарцу његова партнерка није непривлачна већ је дошло до пада његовог либида. Ово, нике нерешив проблем за мушкарца. Једно од могућих решења је камагра. Овај лек управо решава проблем код мушкараца којима је дошло до пада либида или који не могу да остваре сексуалну активност.

Видимо дакле да се у корену прељубе често крије проблем у самом односу. Зато је и у овом случају врло важно отворено разговарати са партнером. Често као препрека разговору стоји страх од неразумевања. Тада је потребно сетити се да сте са партнером сигурно прошли већ доста заједно и да ће вас он сигурно разумети.

На крају, комуникација и јесте оно што чини највећи део нашег заједничког живота са партнером. Зато је важно да њој посветимо највише пажње, као првом кораку у решавању проблема.

 


#   брак   љубав   камагра   цијалис
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима