Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Омиљени избори при уређењу просторија на југу Србије

Bookmark and Share

Ниш 17.03.2023. Никола Стојановић

Јужњаци имају дугу традицију која се рефлектује и на јединствен стил у уређењу простора. Сетимо се ћилима, сарџада, веза, гоблена, ручних радова… све то носи јединствен печат јужне Србије, темпераментног, вредног и поноситог народа.

Омиљени избори при уређењу просторија на југу Србије

И данас се у свакој просторији може осетити дух прошлости иако се бирају модерни материјали и савремени производи. У сваком избору се преплиће дух прошлости, вртлози боја, прелепи дезени, чиме се чува традиција и остаје верно коренима иако је сада 2023. година.

Који су елементи неопходан део уређења? Које савремене производе јужњаци радо бирају?

Теписи – наслеђе у модерном руху

Ни једну просторију у јужној Србији не можете да замислите без подних облога. Колико год данас био модеран минимализам и што мање простирки, теписи су нешто што јужњаци обожавају.

Неко воли оријенталне шаре, неко пастелне тонове и неутралне боје, неко велике тепихе, неко тепих стазе…, али једно је сигурно, увек се бирају теписи који су направљени од 100% природних влакана, они који су прозрачни, са звучном и термичком изолацијом, који су отпорни на флеке и тешко горе. Јужњацима је квалитет изнад свега!

Много чешће сарађују са фирмом која прави моделе по мери и жељи купца, али и оне који гарантују за одличан квалитет. Савремени теписи су и антиалергени па ће простор бити чист, а свака простирка изгледати луксузно и привлачно.

Роло завесе – савремени системи за 21.век

rolo zavese

Све се чешће бирају и роло завесе као јединствен систем за покривање прозора јер доприносе лепшем изгледу сваке просторије.

Роло завесе су завесе које имају механизам за померање платна које је затегнуто, једноструко и различитог степена прозирности. Поред боје платна могу се бирати и дезени па ће завеса савршено изгледати у свакој просторији, уз свако уређење. Када се механизам монтира непосредно испред прозора или на оквир прозорског крила, добија се пространији изглед просторије због које она изгледа боље и уредније.

Ипак, и овде постоји конкретнији разлог за све чешће бирање роло завеса, а то је зато што оне блокирају УВ зрачење, не бледе, бришу се влажном крпом и никада не скидају. То су јединствене особине које цени свака домаћица и жели у сваком простору.

У спаваћим собама се најчешће бирају гушћи модели или они који потпуно блокирају светло, а у осталим просторијама су ипак завесе делимично светло пропусне. Раде се по мери, изгледају одлично, не кваре се, увек су блиставе и чисте па штеде и време и новац, нешто што јужњаци јако пуно цене.

Када се овом избору додају детаљи попут прекривача за намештај, јастучница или столњака, добија се аутентичан изглед једне дневне собе у јужној Србији.

Можемо много научити од њих, како у начину декорисања, тако и у избору појединих елемената, шта је важно одабрати, које су карактеристике пожељне, а које су занемарљиве.

Њима је важан квалитет, исплативост, чистији простор уз мање напора за одржавање. Јужњаци воле модерно, воле иновације, али не прате моду слепо већ употребљавају само оне производе који су доказали свој квалитет и оправданост употребе.

Овакви избори свима нама требају и у сваком простору могу да пронађу своје место. Пронађите продавницу и набавите најлепше моделе.


#   Ниш   ентеријер
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима