Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Omiljeni izbori pri uređenju prostorija na jugu Srbije

Bookmark and Share

Niš 17.03.2023. Nikola Stojanović

Južnjaci imaju dugu tradiciju koja se reflektuje i na jedinstven stil u uređenju prostora. Setimo se ćilima, sardžada, veza, goblena, ručnih radova… sve to nosi jedinstven pečat južne Srbije, temperamentnog, vrednog i ponositog naroda.

Omiljeni izbori pri uređenju prostorija na jugu Srbije

I danas se u svakoj prostoriji može osetiti duh prošlosti iako se biraju moderni materijali i savremeni proizvodi. U svakom izboru se prepliće duh prošlosti, vrtlozi boja, prelepi dezeni, čime se čuva tradicija i ostaje verno korenima iako je sada 2023. godina.

Koji su elementi neophodan deo uređenja? Koje savremene proizvode južnjaci rado biraju?

Tepisi – nasleđe u modernom ruhu

Ni jednu prostoriju u južnoj Srbiji ne možete da zamislite bez podnih obloga. Koliko god danas bio moderan minimalizam i što manje prostirki, tepisi su nešto što južnjaci obožavaju.

Neko voli orijentalne šare, neko pastelne tonove i neutralne boje, neko velike tepihe, neko tepih staze…, ali jedno je sigurno, uvek se biraju tepisi koji su napravljeni od 100% prirodnih vlakana, oni koji su prozračni, sa zvučnom i termičkom izolacijom, koji su otporni na fleke i teško gore. Južnjacima je kvalitet iznad svega!

Mnogo češće sarađuju sa firmom koja pravi modele po meri i želji kupca, ali i one koji garantuju za odličan kvalitet. Savremeni tepisi su i antialergeni pa će prostor biti čist, a svaka prostirka izgledati luksuzno i privlačno.

Rolo zavese – savremeni sistemi za 21.vek

rolo zavese

Sve se češće biraju i rolo zavese kao jedinstven sistem za pokrivanje prozora jer doprinose lepšem izgledu svake prostorije.

Rolo zavese su zavese koje imaju mehanizam za pomeranje platna koje je zategnuto, jednostruko i različitog stepena prozirnosti. Pored boje platna mogu se birati i dezeni pa će zavesa savršeno izgledati u svakoj prostoriji, uz svako uređenje. Kada se mehanizam montira neposredno ispred prozora ili na okvir prozorskog krila, dobija se prostraniji izgled prostorije zbog koje ona izgleda bolje i urednije.

Ipak, i ovde postoji konkretniji razlog za sve češće biranje rolo zavesa, a to je zato što one blokiraju UV zračenje, ne blede, brišu se vlažnom krpom i nikada ne skidaju. To su jedinstvene osobine koje ceni svaka domaćica i želi u svakom prostoru.

U spavaćim sobama se najčešće biraju gušći modeli ili oni koji potpuno blokiraju svetlo, a u ostalim prostorijama su ipak zavese delimično svetlo propusne. Rade se po meri, izgledaju odlično, ne kvare se, uvek su blistave i čiste pa štede i vreme i novac, nešto što južnjaci jako puno cene.

Kada se ovom izboru dodaju detalji poput prekrivača za nameštaj, jastučnica ili stolnjaka, dobija se autentičan izgled jedne dnevne sobe u južnoj Srbiji.

Možemo mnogo naučiti od njih, kako u načinu dekorisanja, tako i u izboru pojedinih elemenata, šta je važno odabrati, koje su karakteristike poželjne, a koje su zanemarljive.

Njima je važan kvalitet, isplativost, čistiji prostor uz manje napora za održavanje. Južnjaci vole moderno, vole inovacije, ali ne prate modu slepo već upotrebljavaju samo one proizvode koji su dokazali svoj kvalitet i opravdanost upotrebe.

Ovakvi izbori svima nama trebaju i u svakom prostoru mogu da pronađu svoje mesto. Pronađite prodavnicu i nabavite najlepše modele.

Komentara: 0


#   Niš   enterijer
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima