Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гугл реклама на клик

Bookmark and Share

08.03.2023. Никола Стојановић

Google реклама је један од најефикаснијих начина за промовисање фирме, производа или услуге на интернету. Постављањем рекламе на Google, можете значајно повећати видљивост вашег бренда и повећати продају.

Гугл реклама на клик

Google има широко тржиште корисника и користи напредне алгоритме за приказивање ваше рекламе онима којима је највише релевантна.

Осим тога, Google реклама омогућује вам да прецизно циљате публику, одређујете буџет за рекламирање и пратите ефекат рекламе у реалном времену. Можете одабрати различите опције приказивања реклама, укључујући текстуалне, сликовне и видео рекламе.

Када претражујете било шта на Google-u, први резултати који излазе биће под ознаком Ad, што је скраћеница за AdWords. Најједноставније речено, то су огласи/рекламе плаћени Google сервису. Реклама на Google-u функционише по принципу плаћања по клику (PPC). Фирма која се оглашава плаћа само за рекламе на које се кликне, односно за оне које се отворе. 

Како нам се приказују рекламе на Google-u?

Неки примери Google реклама су:

Текстуалне рекламе: једноставне текстуалне рекламе које се приказују на Google претраживачу и на другим web страницама у Google мрежи;

Сликовне рекламе: рекламе које укључују слику или више слика, као што су display рекламе на Google Display мрежи или рекламе на YouTube каналима;

Видео рекламе: рекламе у облику видеа, као што су pre-roll рекламе на YouTubeu или TrueView рекламе.

Кључне речи

Кључне речи су један од критеријума за одређени тип публике. Фирме уносе кључне речи које се најчешће користе у вези с њиховим производом или услугом, а Google Ads на основу тога приказује њихове рекламе корисницима који траже информације везане за те кључне речи. AdWords је Google-ov алат за управљање рекламним кампањама који се користи у оквиру Google Ads платформе.

Кључне речи су фразе или речи које одређују шта корисник тражи на Google-u и које се користе за проналажење релевантних реклама. На пример, ако сте бренд који продаје козметику, а посебно сте се определили за козметику за младе или за природну козметику, можете одабрати кључне речи попут „продаја козметике" или„козметика за младе" или „природна козметика“. Тада ће ваша реклама бити приказана корисницима који траже ове или сличне фразе и тако ће стићи до свих који су заинтересовани за ваше производе, а нису знали за њих.

Предности Google реклама

Неке од најочигледнијих предности Google реклама су:

Видљивост широкој публици: Google је један од најпопуларнијих претраживача на свету, што значи да реклама путем Google Ads платформе може да стигне до широке публике.

Прецизно циљање: Кључне речи и друге функције циљања публике омогућавају да се прецизно погоди публика која је највише заинтересована за одређене производе или услуге.

Контрола буџета: Фирме имају контролу над својим рекламним буџетом и могу да га прилагодите према својим потребама.

Google Ads омогућава и географску селекцију публике. На пример, ако ваша фирма ради само у одређеном граду или регији, можете одабрати да ваше рекламе буду приказане само корисницима из тог подручја. 

Брзина и ефикасност: Google Ads омогућује брзо лансирање рекламне кампање, а резултати се обично виде врло брзо.

Оглашавање и рекламирање на Google-u унапредиче ваше пословање, повећати продају и учинити ваше производе много видљивијим. 


 


#   маркет   Гугл   рекламе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима