Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gugl reklama na klik

Bookmark and Share

08.03.2023. Nikola Stojanović

Google reklama je jedan od najefikasnijih načina za promovisanje firme, proizvoda ili usluge na internetu. Postavljanjem reklame na Google, možete značajno povećati vidljivost vašeg brenda i povećati prodaju.

Gugl reklama na klik

Google ima široko tržište korisnika i koristi napredne algoritme za prikazivanje vaše reklame onima kojima je najviše relevantna.

Osim toga, Google reklama omogućuje vam da precizno ciljate publiku, određujete budžet za reklamiranje i pratite efekat reklame u realnom vremenu. Možete odabrati različite opcije prikazivanja reklama, uključujući tekstualne, slikovne i video reklame.

Kada pretražujete bilo šta na Google-u, prvi rezultati koji izlaze biće pod oznakom Ad, što je skraćenica za AdWords. Najjednostavnije rečeno, to su oglasi/reklame plaćeni Google servisu. Reklama na Google-u funkcioniše po principu plaćanja po kliku (PPC). Firma koja se oglašava plaća samo za reklame na koje se klikne, odnosno za one koje se otvore. 

Kako nam se prikazuju reklame na Google-u?

Neki primeri Google reklama su:

Tekstualne reklame: jednostavne tekstualne reklame koje se prikazuju na Google pretraživaču i na drugim web stranicama u Google mreži;

Slikovne reklame: reklame koje uključuju sliku ili više slika, kao što su display reklame na Google Display mreži ili reklame na YouTube kanalima;

Video reklame: reklame u obliku videa, kao što su pre-roll reklame na YouTubeu ili TrueView reklame.

Ključne reči

Ključne reči su jedan od kriterijuma za određeni tip publike. Firme unose ključne reči koje se najčešće koriste u vezi s njihovim proizvodom ili uslugom, a Google Ads na osnovu toga prikazuje njihove reklame korisnicima koji traže informacije vezane za te ključne reči. AdWords je Google-ov alat za upravljanje reklamnim kampanjama koji se koristi u okviru Google Ads platforme.

Ključne reči su fraze ili reči koje određuju šta korisnik traži na Google-u i koje se koriste za pronalaženje relevantnih reklama. Na primer, ako ste brend koji prodaje kozmetiku, a posebno ste se opredelili za kozmetiku za mlade ili za prirodnu kozmetiku, možete odabrati ključne reči poput „prodaja kozmetike" ili„kozmetika za mlade" ili „prirodna kozmetika“. Tada će vaša reklama biti prikazana korisnicima koji traže ove ili slične fraze i tako će stići do svih koji su zainteresovani za vaše proizvode, a nisu znali za njih.

Prednosti Google reklama

Neke od najočiglednijih prednosti Google reklama su:

Vidljivost širokoj publici: Google je jedan od najpopularnijih pretraživača na svetu, što znači da reklama putem Google Ads platforme može da stigne do široke publike.

Precizno ciljanje: Ključne reči i druge funkcije ciljanja publike omogućavaju da se precizno pogodi publika koja je najviše zainteresovana za određene proizvode ili usluge.

Kontrola budžeta: Firme imaju kontrolu nad svojim reklamnim budžetom i mogu da ga prilagodite prema svojim potrebama.

Google Ads omogućava i geografsku selekciju publike. Na primer, ako vaša firma radi samo u određenom gradu ili regiji, možete odabrati da vaše reklame budu prikazane samo korisnicima iz tog područja. 

Brzina i efikasnost: Google Ads omogućuje brzo lansiranje reklamne kampanje, a rezultati se obično vide vrlo brzo.

Oglašavanje i reklamiranje na Google-u unaprediče vaše poslovanje, povećati prodaju i učiniti vaše proizvode mnogo vidljivijim. 


 

Komentara: 0


#   market   Gugl   reklame
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima