Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта треба да знате aко сте одлучили да поставите ролетне на прозоре?

Bookmark and Share

11.05.2021. Никола Стојановић

Основно питање и делема са којим ћете се сусрести уколико сте одлучили да на нове алуминијумске или ПВЦ прозоре, или пак на постојеће дрвене прозоре уградите ролетне јесте за који материјал да се одлучите.

Шта треба да знате aко сте одлучили да поставите ролетне на прозоре?

Затим је ту дилема које ролетне имају дужи век трајања, које су ефикасније када је у питању заштита од сунца, које обезбеђују бољу изолацију, итд... Материјали који су најзаступљенији кад је у питању понуда ролетни на тржишту су ПВЦ и алуминијум. Иако некада најпопуларније дрвене ролетне су данас ретко у употреби и понуди, јер се  савремени материјали мање деформишу, лакши су за одрзавање, боље подносе влагу и спољашње утицаје. Без обзира од ког су материјала ролетне значајно утичу на квалитет боравка у дому.

Комфор који се постиже уколико на прозорима имате ролетне

Пре свега ролетне ће вам омогућити заштиту од свих спољашњих утицаја. Лети ће Вам обезбедити смањење прекомерног загревања просторија, док ће зими омогућити да додатно уштедите када је у питању потрошња електричне енергије јер ће спречити губитак топлоте из стана или куће. Ролетнама ћете смањити ниво буке који допире из спољашње средине, а такође можете регулисати осветљеност простора, од потпуне светлости, до потпуног мрака уколико Вам је потребан. Ролетне ће додатно заштитити и столарију од спољашњих утицаја и на тај начин продужити њен век трајања. Не мање важан фактор је и чињеница да додатно повећавају сигурност, смањујући могућност провале. На крају крајева ролетне ће Вас заштитити и од нежељених погледа.

Алуминијумске ролетне као најбољи избор за Вас 

Алумнијумске ролетне иако најскупље, засигрно ће Вам пружити највећи комфор приликом боравка у кући. Израђене су од алуминијумских лајсни које су шупље и испуњене полиуретанском пеном. Ова пена доприноси повећењу термичке и звучне изолације, али и томе да приликом спуштања и подизања ролетне не „звоне“, као што је то случај са лајснама без испуне. Алуминијум обезбеђује чврстину и дуготрајност, али и најбољу заштиту чак и од најјачег сунца. Лакоћа алуминијума као материјала, омогућава покривање великих површина алуминијумским ролетнама. Оно што је још једна, додатна, погодност ових ролетни је могућнос уградње противпровалних система, јер њихов механизам то омогућава. Једноставно и лако руковање омогући ће Вам један од неколико система преноса покретног механизма који су вам на располагању:

  • Електрични погон
  • Повлачење гуртном и 
  • Курбле са преносним механизмом

Алуминијумске ролетне као и кутија ролетни доступни су Вам у широкој палети боја, што ће Вам омогућити да употпуните естетски доживљај у Вашем дому.

Роло завесе по мери и платна од којих се праве

Роло завесе по мери могу бити прави избор за Вас уколико сређујете стамбени или пословни простор. У односу на метражне завесе последњих неколико година роло завесе полако преузимају примат.

Роло завесе састоје се од декоративног платна и механизма. Количина светлости која ће улазити у просторију зависиће од врсте платна, а постоје и специјалне врсте платна које заустављају УВ зраке, а пропуштају светлот. Да ли ће завеста потпуно затамнети просторију или пропустати благу светлост, регулисаћете помоћу ланчића, који ћетет померати горе доле, или помоћу даљинског управљача. Сва платна за роло завесе су антибактеријска, и не задржавају непријатне мирисе или прашину. Роло завесе праве се по вашој мери, у дужини и ширини према потреби, па се на овај начин могу покрити и веће површине. Ма какве естетске захтеве да имате и ма какве да су вам боје зидови, шарени, различити модели роло завеса могу употпунити ваш простор. Монтажа роло завеса такође је могућа и на кровним прозорима.

Одрзавање роло завеса

Њихово једноставно и лако одржавање једна је од основних предности роло завеса. Сем повременог чишћења сувом крпом сама кутија не захтева никакав посебан третман, а и одражвање самог платна је минимално захтевно. Довољно је само прећи преко платна прво влажном, а затим и сувом крпом и то је све што се тиче начина чишћења роло завеса.


#   савети   прозор   завесе   столарија   aluminijumsker roletne   ролетне
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима