Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Волите цвеће, немате терасу, сукуленти су као створени за вас! (ВИДЕО)

Bookmark and Share

24.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Сукуленти су добили назив по латинској речи суцус која означава сокове који се налазе у , залива се само једном у десет дана. У зависности од количене светлости, његови листови мењају боју.

Фото: РТС
Фото: РТС

Даглас хунт залива се само једном у десет дана. У зависности од количине светлости, његови листови мењају боју.

"Лепо је изаћи напоље и видети свакодневно како добијају розе, љубичасту боју, жуту, зависи како који, онда се појављују  и цветићи, они зими мирују, расту тек на пролеће," каже Гордана Шашић из Богосаваца.

Гордана је прве сукуленте у своје двориште донела пре четири године, у око  400 саксија. Данас их  има више од 30 врста. Најбројнији су кактуси, чуваркуће и ешеверије. Неке од ових биљака, користе се и као додатак исхрани.

"Чуваркућа може да се користи чим мало порасте, алоја мора да буде три године стара да би се користила, да би се користио њен сок, а остали сукуленти, као декорација и леп прозор за очиетује Гордана.

Сукуленти имају мали коренов систем и због тога се заливају тек када им се осуши супстрат. Биљке се лако прилагођавају и нису захтевне за одржавање. Неке од њих пажњу узвраћају разнобојним цветовима.

ВИДЕО: РТС

Коментара: 0


#   РТС   биљке   цвеће   хортикултура   сукуленти   кактус
@rts_vesti @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима