Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Volite cveće, nemate terasu, sukulenti su kao stvoreni za vas! (VIDEO)

Bookmark and Share

24.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Sukulenti su dobili naziv po latinskoj reči sucus koja označava sokove koji se nalaze u , zaliva se samo jednom u deset dana. U zavisnosti od količene svetlosti, njegovi listovi menjaju boju.

Foto: RTS
Foto: RTS

Daglas hunt zaliva se samo jednom u deset dana. U zavisnosti od količine svetlosti, njegovi listovi menjaju boju.

"Lepo je izaći napolje i videti svakodnevno kako dobijaju roze, ljubičastu boju, žutu, zavisi kako koji, onda se pojavljuju  i cvetići, oni zimi miruju, rastu tek na proleće," kaže Gordana Šašić iz Bogosavaca.

Gordana je prve sukulente u svoje dvorište donela pre četiri godine, u oko  400 saksija. Danas ih  ima više od 30 vrsta. Najbrojniji su kaktusi, čuvarkuće i eševerije. Neke od ovih biljaka, koriste se i kao dodatak ishrani.

"Čuvarkuća može da se koristi čim malo poraste, aloja mora da bude tri godine stara da bi se koristila, da bi se koristio njen sok, a ostali sukulenti, kao dekoracija i lep prozor za očietuje Gordana.

Sukulenti imaju mali korenov sistem i zbog toga se zalivaju tek kada im se osuši supstrat. Biljke se lako prilagođavaju i nisu zahtevne za održavanje. Neke od njih pažnju uzvraćaju raznobojnim cvetovima.

VIDEO: RTS

Komentara: 0


#   RTS   biljke   cveće   hortikultura   sukulenti   kaktus
@rts_vesti @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima