Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

9 медаља у два викенда за Уроша и КБС Наисус

rssBookmark and Share

29.09.2015. Јужна Србија Инфо

У протекла два викенда, са три такмичења за КБС Наисус, је млађани Урош у Ниш донео чак 9 медаља - 5 златних, 2 сребрне и 2 бронзане.

Урош Митровић
Урош Митровић

20.септембра одржан је по први пут Монтенегро Трофеј одржаног у спортској хали "Морача" у главном граду Црне Горе.

Такмичење је окупило близу 200 такмичара а међу малобројним такмичарима из Србије, нашао се и Урош Митровић који је том приликом освојио 2 златна одличја.

Тим успехом допринео је да КБС Наисус освоји 1. место у екипном пласману А класе у формама и пехар украси витрину поред већ освојених.

Поред такмичара из Србије, учешће су узели тимови из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Албаније, Бугарске, и наравно Црне Горе. Владо Станишић, као главни и одговорни "кривац" овог такмичења, изразио је захвалност свима који су дошли и наду да ће наредне године такмичење бити квалитетније и бројније.
 
Након викенда у Подгорици, успеси се настављају у Будимпешти 26.септембра када је одржано Отворено првенство Мађарске, окупивши преко 250 такмичара од којих су већина чланови репрезентације својих земаља и учесници европских и светских првенстава. Иако је прошле године Мађарску посетио већи број такмичара, а услед провере за Светско првенство у Мексику (Агваскалијантес - 30.10.-2.11.2014.год.), овогодишње такмичење ни у ком случају није било мањег квалитета. Том приликом Урош је у слободном стилу заузео треће место док је у оквиру јуниорског тима са Европског првенства у Београду заузео друго место.
 
У повратку из Будимпеште Урош, као једини представник КБС Наисус-а на Отвореном КУП-у Србије одржаном 27.септембра у Београду, освојио је чак пет медаље - 3 златне, 1 сребрну и 1 бронзану. Тим успехом је КБС Наисус заузео 2.место у екипном пласману А класе нових дисциплина.

- Задовољан сам учињеним у претходна два викенда и верујем да сам оставио добар утисак те се надам да ћу се наћи на списку за Балкански шампионат, који је померен за 05.-06.децембар и одржаће се у Зрењанину. - рекао је Урош Митровић.

 - До сада нико није у тако малом временском периоду успео да освоји толико медаља. Надам се да ће Урошу то бити само мотив за даљи напредак али и градским и општинским оцима да нису залуд одобрили стипендију односно да ће у будућности и Клубу помоћи у финансијском смислу. - завршио је Небојша Анђелковић, први човек КБС Наисус-а.
 


#   такмичење   Наисус КБС   Подгорица   медаље   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Мађарска   светско првенство   борилачки спортови     Отворено првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима