Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дерби југа: Кошаркаши Пирота савладали Напредак

rssBookmark and Share

Пирот 11.12.2016. извор: Пиротске вести

Кошаркаши Пирота вечерас су у дербију југа савладали екипу Напретка из Алексинца резултатом 79:75 (23:13, 27:25, 14:23, 15:14)

илустрација (Инфо-Г)
илустрација (Инфо-Г)

Најефикаснији у екипи КК Пирота био је Душан Филиповић са 15 постигнутих кошева, одлични су били и Рашић са 14, Ђонлић са 12 кошева, Пендић је постигао 11 поена, све бољи је и млади и перспективни центар Борко Ђорђевић који је постигао осам поена.

Интересантно је да је најефикаснији у противничкој екипи био некадашњи првотимац Пирота Даниловић са 21 постигнутим поеном. Одличан је био, такође некадашњи првотимац Пирота, Раичевић са 14 кошева. Управо на овај двојац, у најави утакмице упозорио је и млади и веома перспективни стратег КК Пирота Марко Спасић. Ипак, његови пулени, очигледно добро припремљени за меч, успели су да “амортизују” ударну иглу екипе Напретка па су изузетно важни бодови остали у Пироту.

Пиротски кошаркаши су одлично кренули у првом периоду меча, на крају прве четвртине већ имали десет кошева разлике, у другом периоду играло се уједначено, да би пад домаћих кошаркаша уследио у трећем периоду игре, ипак, то није било довољно гостима да однесу бодове из Пирота па су домаћи кошаркаши у доброј последњој четвртини обезбедили победу у веома важној утакмици 11. кола Друге лиге Србије у кошарци.

КК Пирот се тренутно налази на осмој позицији табеле са 17 бодова, док су Алексинчани пети са 18 бодова.


#   Пирот   Алексинац   кошарка   Пирот КК   Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима