Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фантастичан успех у Дубровнику - три медаље за нишки Џудо клуб "Кинезис"

rssBookmark and Share

Ниш 04.10.2020. Немања Станковић

На првом званичном сениорском такмичењу одржаном након избијања епидемије корона вируса, такмичари ЏК Кинезис су постигли до сада највећи успех на сениорским Европским куповима.

Фантастичан успех у Дубровнику - три медаље за нишки Џудо клуб "Кинезис"

Наша три репрезентативца, које је водио тренер Никола Милошевич, враћају се са три медаље, и то: Немања Милић (сребрна медаља у категорији до 60кг), Павле Крсмановић (бронзана медаља у истој тежинској категорији) и Ђорђе Станојевић (бронзана медаља у категорији до 73кг). 

Немања Милић је имао три меча у којима је остварио две победе, против репрезентативца Хрватске Николе Зоротовића и против свог клупског друга Павла Крсмановића. Једини пораз Немања је доживео од Давида Старкела из Словеније, након једне несмотрене грешке у борби у којој је водио и био доминантан у сваком смислу. Павле је такође имао три меча, након борбе у којој је свој једини пораз доживео од Немање, крајње ефектно је победио и Хрвата и Словенца. На крају, само због минималне разлике у поенима, Словенцу је припала златна медаља.

Ђорђе Станојевић је стартовао победом над Словенцем Жаном Марковићем, након које је у четвртфиналу ефектним бацањем победио домаћег такмичара Мислава Крчека. У полуфиналу је изгубио од натурализованог представника наше јужне покрајине Шигеки Накамуре. У мечу за бронзу је поново једним ефектним бацањем, након преокрета, победио Словенца Јуса Мецилосека.

Колики је успех постигнут, говори и податак да су само тројица такмичара Кинезиса (не рачунајући остале репрезентативце Србије) остварила бољи пласман од укупно 11 џудиста Хрватске који су се такмичили првог дана (категорије 60кг, 66кг и 73кг). Нишлије се кући враћају са три медаље, док су домаћи такмичари успели да освоје само једну. 

 


#   Ниш   такмичење   Хрватска   медаље   џудо   Џудо клуба Кинезис   Дубровник Хрватска
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима