Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки Џудо клуб "Кинезис" трећи у Суперлиги Србије

rssBookmark and Share

Ниш 22.11.2021. Јужна Србија Инфо

Након фантастичног издања другог дана такмичења, Кинезис је успео да се,четрврти пут узастопно, нађе међу четири најбоље екипе у Србији.

Нишки Џудо клуб "Кинезис" трећи у Суперлиги Србије

У храму џудоа, београдској дворани СЦ "Шумице", након сјајних мечева завршена је Супер Џудо лига Србије, у којој је учествовало 14 клубова. Шампионску титулу је одбранила Црвена Звезда, сребрна медаља се нашла око врата џудиста из ОЏК Београда, док су бронзане медаље освојили Борац Из Новог Сада и Универзитетски џудо клуб Кинезис из Ниша. Из лиге су испали: ЏК Ниш из Ниша, ЏК Партизан из Новог Сада, ЏК Партизан из Београда и ЏК Обреновац из Обреновца.

Првог дана одржани су мечеви по групама и четвтфинале. Кинезис је имао
половичан учинак. Остварене су убедљиве победе против Партизана из Новог Сада (5:0) и Жандармерије из Београда (4:1), а непланирани пораз доживљен је од београдске Раковице (2:3). То је значило да у четвртфиналу Кинезис мора да победи екипу Црвене Звезде. У репризи последњег суперлигашког финала, исход је био исти, Црвена Звезда је збила редове након почетне победе Кинезиса, и назнаке могућег изненађења, и у рововској борби остварила четири тријумфа и укупним скором 4:1 прошла у полуфинале.

Другог дана такмичења Кинезис је изашао на татами решен да покаже да му
је место међу најбољим екипама у Србији. У репесажу убедљиво је побеђена екипа Славије из Новог Сада (5:0), и ту се видело да је тим спреман да у мечу за медаљу да свој максимум. Тамо их је чекала екипа Омладинца, која је у претходном издању Суперлиге освојила бронзану медаљу. Иако значајно појачани, пре свега такмичарима из Црвене Звезде, борци Омладинца нису успели да издрже налет силно мотивисаних џудиста Кинезиса.

Након нерешеног резултата после прве две борбе, Кинезис додаје гас и
остварује три победе. Побеђује укупним скором 4:1 и заслужено осваја броназану медаљу. Највећи терет поднели су Алекса Крстић, који је без пораза завршио такмичење, а затим Ђорђе Станојевић и Игор Врачар, који су једине поразе доживели у четрфиналном мечу са Црвеном Звездом. Одлични су били и Стефан Радовановић и Михило Ћирић, као и остали чланови екипе: Андрија Миленковић, Павле Крсмановић, Слободан Ђорђевић, Александар Стојков, Немања Милић и Ђорђе Крутил.

Поносни и задовољни били су тренери Кинезиса након доделе медаља.

„Ову тешку годину смо успешно привели крају највише захваљујући томе што је државаСрбија на крају 2020. године финансијски помогла по неколико н ајуспешнијх клубова из сваког олимпијског борилачког спорта. Плод нашег континуираног, вишедеценијског рада, је то што смо прошлу, као и неколико претходних година, били један од три најуспешнија клуба у Србији, па смо та средства и заслужили. Овим успехом стекли смо право да у наредној години наступимо у лиги Европе, од које смо, нажалост, ове године одустали због недостатка финансијских средстава.“ – рекао је тренер и члан УО Кинезис проф. др Немања Станковић.

Тренер првог тима - доц. др Никола Милошевић је изјавио: „Иако су наше амбиције увек највише, презадовољни смо оствареним резултатом, узевши у обзир финансијске, пандемијске и све друге потешкоће које смо имали у овој години. Један од наших најбољих такмичара, Вук Елез, повредио се на Првенству Европе и није могао да наступи, док је Станојевић променио категорију и било је неизвесно какве ће партије пружити. Екипа која је састављена већином од бораца који су од малена у нашој сали, и од момака који су тек уписали студије и биће у клубу још најмање 5 година, је спремна да у најближој будућности нападне титилу. Надамо се да ћемо за то добити адекватну подршку, јер смо показали да знање и квалитет поседујемо.“

 


#   Ниш   џудо   Џудо клуба Кинезис   Никола Милошевић   Супер лига џудо
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима