Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Џудо клуб Кинезис најбољи на Првенству Србије за сениоре

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2022. Јужна Србија Инфо

На најбитнијем домаћем такмичењу, Кинезис је освојио 10 медаља и у укупном пласману заузео прво место, испред фаворита Црвене Звезде (8 медаља) и ОЏК Београда (6 медаља).

Џудо клуб Кинезис најбољи на Првенству Србије за сениоре

У београдској дворани СЦ Шумице 12.03.2022. године одржано је Отворено 
првенство Србије за сениоре уз учешће 187 такмичара из 41 клуба. Кинезис је на татами извео чак 17 бораца, који су предвођени тренерима доц. др Николом Милошевићем, Филипом и Игором Нуркићем приказали фантастичан џудо и титулу најбоље екипе донели у Ниш.

Златним медаљама окитили су се брат и сестра, Немања и Невена Милић, који су се обоје такмичили у најнижим тежинским категоријама (до 60кг за мушкарце, и до 48кг за жене). Сребрне медаље освојили су Мина Пешић (до 48кг), Павле Крсмановић (до66кг), Ђорђе Станојевић (до 81кг), Александар Стојков (до 100кг) и Игор Врачар (преко 100кг). Бронза се нашла око врата Слободана Ђорђевића и Дејана Волаша (обојица у категорији до 73кг), као и Михаила Ћирића (до 90кг). Још три такмичара су се нашла у борби за медаљу, али су ипак учешће завршили на петом месту (Ана Милошевић до 48кг, Душан Кежић до 60кг, и Мила Ђорђевић до 70кг).

Веома поносни и задовољни били су тренери Кинезиса након доделе медаља.
Тренер првог тима - доц. др Никола Милошевић је изјавио: „Наше амбиције су увек највише с обзиром на то колико су рада уложили сви у клубу да ово такмичење дочекамо најспреминији и поред свих потешкоћа. Ипак, бити први на сениорском Првенству Србије у оваквој конкуренцији је прави подвиг. Мислим да ћемо тек у времену које следи посатати свесни колико је ово велики успех. Екипа је млада, просек година је око 21 годину, и тек долази време у коме треба да постижу најбоље резултате.

Потврдивши квалитет у земљи, очекујемо да ће наши борци одличне резултати поситизати и на турнирима у иностранству.“„Веома сам срећан због резултата и освојених медаља. Као неко ко се до недавно и сам такмичио, знам каква је сатисфакција кад ваш дугогодишњи рад преточите у резултат који остаје записан у аналима српског џудоа. Један податак јасно говори о квалитету тима, али и тренерског кадра: освојили смо медаљу у свакој од седам тежинских категорија у мушкој конкуренцији. Мислим да ће то тешко бити надмашено у 
будућности.“ – рекао је тренер Филип Нуркић


#   Ниш   кинези   џудо   Никола Милошевић   Немања Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима