Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Džudo klub Kinezis najbolji na Prvenstvu Srbije za seniore

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2022. Južna Srbija Info

Na najbitnijem domaćem takmičenju, Kinezis je osvojio 10 medalja i u ukupnom plasmanu zauzeo prvo mesto, ispred favorita Crvene Zvezde (8 medalja) i ODžK Beograda (6 medalja).

Džudo klub Kinezis najbolji na Prvenstvu Srbije za seniore

U beogradskoj dvorani SC Šumice 12.03.2022. godine održano je Otvoreno 
prvenstvo Srbije za seniore uz učešće 187 takmičara iz 41 kluba. Kinezis je na tatami izveo čak 17 boraca, koji su predvođeni trenerima doc. dr Nikolom Miloševićem, Filipom i Igorom Nurkićem prikazali fantastičan džudo i titulu najbolje ekipe doneli u Niš.

Zlatnim medaljama okitili su se brat i sestra, Nemanja i Nevena Milić, koji su se oboje takmičili u najnižim težinskim kategorijama (do 60kg za muškarce, i do 48kg za žene). Srebrne medalje osvojili su Mina Pešić (do 48kg), Pavle Krsmanović (do66kg), Đorđe Stanojević (do 81kg), Aleksandar Stojkov (do 100kg) i Igor Vračar (preko 100kg). Bronza se našla oko vrata Slobodana Đorđevića i Dejana Volaša (obojica u kategoriji do 73kg), kao i Mihaila Ćirića (do 90kg). Još tri takmičara su se našla u borbi za medalju, ali su ipak učešće završili na petom mestu (Ana Milošević do 48kg, Dušan Kežić do 60kg, i Mila Đorđević do 70kg).

Veoma ponosni i zadovoljni bili su treneri Kinezisa nakon dodele medalja.
Trener prvog tima - doc. dr Nikola Milošević je izjavio: „Naše ambicije su uvek najviše s obzirom na to koliko su rada uložili svi u klubu da ovo takmičenje dočekamo najspreminiji i pored svih poteškoća. Ipak, biti prvi na seniorskom Prvenstvu Srbije u ovakvoj konkurenciji je pravi podvig. Mislim da ćemo tek u vremenu koje sledi posatati svesni koliko je ovo veliki uspeh. Ekipa je mlada, prosek godina je oko 21 godinu, i tek dolazi vreme u kome treba da postižu najbolje rezultate.

Potvrdivši kvalitet u zemlji, očekujemo da će naši borci odlične rezultati positizati i na turnirima u inostranstvu.“„Veoma sam srećan zbog rezultata i osvojenih medalja. Kao neko ko se do nedavno i sam takmičio, znam kakva je satisfakcija kad vaš dugogodišnji rad pretočite u rezultat koji ostaje zapisan u analima srpskog džudoa. Jedan podatak jasno govori o kvalitetu tima, ali i trenerskog kadra: osvojili smo medalju u svakoj od sedam težinskih kategorija u muškoj konkurenciji. Mislim da će to teško biti nadmašeno u 
budućnosti.“ – rekao je trener Filip Nurkić


#   Niš   kinezi   džudo   Nikola Milošević   Nemanja Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima