Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ћирић члан нишког Џудо клуба "Кинезис" вицешампион Европа Опен Сарајево 2022

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2022. Јужна Србија Инфо

Михаило Ћирић одушевио је на Европском џудо опену одржаном овог викенда у Сарајеву. У конкуренцији до 90 килограма, српски репрезентативац и члан Кинезиса окитио се сребрном медаљом. На такмичењу које улази у бодовање за Париз 2024 учествовао је 321 џудиста са четири континента, из 26 држава.

Ћирић члан нишког Џудо клуба "Кинезис" вицешампион Европа Опен Сарајево 2022

На путу до победничког постоља Ћирић је био бољи од Харисона Цазара (Аустралија), Белгијанца Николаса Дејакеа, а затим и Омера Ајдина из Турске и то у мечу који је одлучивао о победнику групе Б.

У полуфиналу, Михаило Ћирић био је успешнији од домаћег џудисте Тонија Милетића кога је победио максималним резултатом 10:0. У мечу који је одлучивао о шампиону категорије до 90 килограма, бољи од српског репрезентативца био је одлични џудиста из Немачке Мартин Матијас.

Кинезис су на овом јаком такмичењу у кимону репрезентације представљали и Немања Милић (-60кг), Игор Врачар (+100кг) и Ђорђе Станојевић (-81кг), а екипу је водио тренер Филип Нуркић. Игор и Немања су свој наступ завршили у првом колу, док је Ђорђе након победе над Италијаном Носом Мадалонијем, у осмини финала заустављен од Белгијанца Абдула Малика Умајева, који је освојио сребрну медаљу у категорији до 81кг.

„Медаља коју је освојио Михаило је највећи успех нишког џудоа до сада, и велики је подстрек за све у екипи. Показао је да наши млади борци итекако имају потенцијала и да су спремни за врхунске резултате у сениорској конкуренцији. Освојени су и бодови за олимпијску ранг листу, а наша највећа жеља је да имамо представника у Паризу на ОИ“ – рекао је тренер и члан УО Кинезис проф. др Немања Станковић.


#   Ниш   Париз   џудо   Џудо клуба Кинезис   Сарајево опен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима