Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ćirić član niškog Džudo kluba "Kinezis" vicešampion Evropa Open Sarajevo 2022

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2022. Južna Srbija Info

Mihailo Ćirić oduševio je na Evropskom džudo openu održanom ovog vikenda u Sarajevu. U konkurenciji do 90 kilograma, srpski reprezentativac i član Kinezisa okitio se srebrnom medaljom. Na takmičenju koje ulazi u bodovanje za Pariz 2024 učestvovao je 321 džudista sa četiri kontinenta, iz 26 država.

Ćirić član niškog Džudo kluba "Kinezis" vicešampion Evropa Open Sarajevo 2022

Na putu do pobedničkog postolja Ćirić je bio bolji od Harisona Cazara (Australija), Belgijanca Nikolasa Dejakea, a zatim i Omera Ajdina iz Turske i to u meču koji je odlučivao o pobedniku grupe B.

U polufinalu, Mihailo Ćirić bio je uspešniji od domaćeg džudiste Tonija Miletića koga je pobedio maksimalnim rezultatom 10:0. U meču koji je odlučivao o šampionu kategorije do 90 kilograma, bolji od srpskog reprezentativca bio je odlični džudista iz Nemačke Martin Matijas.

Kinezis su na ovom jakom takmičenju u kimonu reprezentacije predstavljali i Nemanja Milić (-60kg), Igor Vračar (+100kg) i Đorđe Stanojević (-81kg), a ekipu je vodio trener Filip Nurkić. Igor i Nemanja su svoj nastup završili u prvom kolu, dok je Đorđe nakon pobede nad Italijanom Nosom Madalonijem, u osmini finala zaustavljen od Belgijanca Abdula Malika Umajeva, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 81kg.

„Medalja koju je osvojio Mihailo je najveći uspeh niškog džudoa do sada, i veliki je podstrek za sve u ekipi. Pokazao je da naši mladi borci itekako imaju potencijala i da su spremni za vrhunske rezultate u seniorskoj konkurenciji. Osvojeni su i bodovi za olimpijsku rang listu, a naša najveća želja je da imamo predstavnika u Parizu na OI“ – rekao je trener i član UO Kinezis prof. dr Nemanja Stanković.


#   Niš   Pariz   džudo   Džudo kluba Kinezis   Sarajevo open
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima