Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ивица Тончев у Ниону

rssBookmark and Share

Ниш 27.05.2018. ФК Раднички

Фудбалски клуб Раднички и званично је добио лиценцу Фудбалског савеза Србије за наступ у Европи. Нишлије су то право стекле као трећепласирани тим у првенству Србије.

Ивица Тончев у Ниону

Питање које се намеће претходних дана јесте то на ком стадиону ће Раднички играти као домаћин, јер је познато да стадион Чаир за сада не испуњава критеријуме УЕФА.

Инспектор УЕФА обишао је нишки стадион пре осам дана, зашао у сваки његов кутак, сео на сваку столицу и ушао у све просторије. Сачињен је велики записник о затеченом стању, а очекује се да на адресу Радничког стигне комплетан извештај са недостацима које треба уклонити како би Ниш био домаћин европског меча.evropa 2

Председник Радничког са замрзнутом функцијом Ивица Тончев уверава навијаче да ће учинити све што је у његовој моћи да одлука буде позитивна по клуб, али и истиче да је ситуација тешка.

–Одлука УЕФА још овек није стигла у клуб. Сутра путујем у Женеву, а потом у Нион на разговоре са представницима УЕФА, да покушамо да пронађемо заједнички језик око тога шта је потребно урадити на стадиону како би се после више од три деценије на Чаиру играла утакмица под окриљем УЕФА. Биће јако тешко, али ја не одустајем, јер све до сада учињено губи смисао уколико Раднички не буде играо на стадиону на којем је писао најсветлије тренутке своје богате историје – истакао је Ивица Тончев.


#   Ниш   фудбал   Ивица Тончев   Раднички ФК   Лига Европе
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима