Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јесењи успон на Соколов камен

rssBookmark and Share

Сува планина 22.09.2015. К.Т. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Планинарско-алпинистички клуб “Мосор” у суботу, 26. септембра, четврту годину заредом организује “Јесењи успон на Соколов камен”.

Фото: Белами
Фото: Белами

У питању је кружна и средње захтевна стаза на Сувој планини, која изискује добру психофизичку кондицију.

Окупљање учесника је у 8 сати код планинарског дома “Студенац” на Бојаниним водама, а акција ће свечано бити отворена у 9 сати. Успон креће са Бојаниних вода и пролази шумовитом стазом до изласка на гребен и антене испод самог врха Мосор, па даље наставља шумовитом стазом до стена где почиње успон са погледом на нишку и заплањску котлину. У овом делу се пролази најлепши, али и најзахтевнији део на стази који ће бити обезбеђен планинарима ПАК “Мосор”-а, који ће ту дежурати и помагати свима којима је помоћ потребна.

Долазак на врх Соколов камен планиран је око 13 сати, након чега следи повратак кружном стазом преко Девојачког гроба, па онда краљевим путем до Бојаниних вода. После ручка планирана је подела захвалница.

За заинтересоване учеснике биће организован превоз до Бојаниних вода. Полазак је у суботу у 7 сати са паркинга преко пута Градске куће, а повратак након завршетка акције. Заинтересовани треба да се пријаве до сутра. Додатне информације могу да се добију путем телефона 064 665 41 58 и 063 498 018.


#   планинари   Сува планина   Соколов камен   Мосор   Планинарско-алпинистички клуб Мосор   успон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима