Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jesenji uspon na Sokolov kamen

rssBookmark and Share

Suva planina 22.09.2015. K.T. Belami portal, Južna Srbija Info

Planinarsko-alpinistički klub “Mosor” u subotu, 26. septembra, četvrtu godinu zaredom organizuje “Jesenji uspon na Sokolov kamen”.

Foto: Belami
Foto: Belami

U pitanju je kružna i srednje zahtevna staza na Suvoj planini, koja iziskuje dobru psihofizičku kondiciju.

Okupljanje učesnika je u 8 sati kod planinarskog doma “Studenac” na Bojaninim vodama, a akcija će svečano biti otvorena u 9 sati. Uspon kreće sa Bojaninih voda i prolazi šumovitom stazom do izlaska na greben i antene ispod samog vrha Mosor, pa dalje nastavlja šumovitom stazom do stena gde počinje uspon sa pogledom na nišku i zaplanjsku kotlinu. U ovom delu se prolazi najlepši, ali i najzahtevniji deo na stazi koji će biti obezbeđen planinarima PAK “Mosor”-a, koji će tu dežurati i pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

Dolazak na vrh Sokolov kamen planiran je oko 13 sati, nakon čega sledi povratak kružnom stazom preko Devojačkog groba, pa onda kraljevim putem do Bojaninih voda. Posle ručka planirana je podela zahvalnica.

Za zainteresovane učesnike biće organizovan prevoz do Bojaninih voda. Polazak je u subotu u 7 sati sa parkinga preko puta Gradske kuće, a povratak nakon završetka akcije. Zainteresovani treba da se prijave do sutra. Dodatne informacije mogu da se dobiju putem telefona 064 665 41 58 i 063 498 018.


#   planinari   Suva planina   Sokolov kamen   Mosor   Planinarsko-alpinistički klub Mosor   uspon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima